Якщо ви любите варити смачні напої, то пропоную скористатися цим рецептом, щоб зробити для буденного меню яблучний компот. Яблука можна взяти будь-якого сорту. Фрукт ми доповнимо виноградом (у мене на момент приготування був сорт «Тайфі»). З такого складу виходить чудовий напій! Домашній компот зі свіжих яблук і винограду в каструлі можна запропонувати на стіл і в теплому вигляді, і в охолодженому.
Для варіння напою вибирайте об'ємну каструлю.
Інгредієнти
- Яблука: 600 г
- Виноград: 300 г
- Цукор: 4 ст. ложки (за смаком)
- Вода: 2,5 л
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти для варіння домашнього яблучного компоту. У каструлю наливаємо воду і ставимо кип'ятитись на сильний вогонь.
Виноград знімаємо з гілочок, а потім добре промиваємо під проточною водою в друшляку.
Вибираємо незіпсовані яблука. Плоди добре промиваємо, потім розрізаємо на 4 частини, щоб швидко і легко можна було видалити місце з кісточками.
Коли вода в каструлі закипить, закидаємо цукор. Перемішуємо.
Чекаємо, поки солодка вода знову закипить, і обережно, щоб не обпектися, завантажуємо в каструлю яблучну нарізку та виноград. За бажання яблучні частини можна нарізати часточками тонше.
Після закипання компот із яблук та винограду варимо протягом 5 хвилин на помірному вогні. Вимикаємо нагрівання плити, каструлю накриваємо кришкою і даємо компоту настоятися та охолонути.
Яблучний компот з виноградом переливаємо в банку або глечик. Із задоволенням п'ємо! Всім смачного!