Компот зі свіжих яблук та винограду в каструлі

Якщо ви любите варити смачні напої, то пропоную скористатися цим рецептом, щоб зробити для буденного меню компот зі свіжих яблук та винограду в каструлі.

Якщо ви любите варити смачні напої, то пропоную скористатися цим рецептом, щоб зробити для буденного меню яблучний компот. Яблука можна взяти будь-якого сорту. Фрукт ми доповнимо виноградом (у мене на момент приготування був сорт «Тайфі»). З такого складу виходить чудовий напій! Домашній компот зі свіжих яблук і винограду в каструлі можна запропонувати на стіл і в теплому вигляді, і в охолодженому.

Для варіння напою вибирайте об'ємну каструлю.

Інгредієнти

  • Яблука: 600 г
  • Виноград: 300 г
  • Цукор: 4 ст. ложки (за смаком)
  • Вода: 2,5 л

Приготування

Візьмемо потрібні інгредієнти для варіння домашнього яблучного компоту. У каструлю наливаємо воду і ставимо кип'ятитись на сильний вогонь.

Виноград знімаємо з гілочок, а потім добре промиваємо під проточною водою в друшляку.

Вибираємо незіпсовані яблука. Плоди добре промиваємо, потім розрізаємо на 4 частини, щоб швидко і легко можна було видалити місце з кісточками.

Коли вода в каструлі закипить, закидаємо цукор. Перемішуємо.

Чекаємо, поки солодка вода знову закипить, і обережно, щоб не обпектися, завантажуємо в каструлю яблучну нарізку та виноград. За бажання яблучні частини можна нарізати часточками тонше.

Після закипання компот із яблук та винограду варимо протягом 5 хвилин на помірному вогні. Вимикаємо нагрівання плити, каструлю накриваємо кришкою і даємо компоту настоятися та охолонути.

Яблучний компот з виноградом переливаємо в банку або глечик. Із задоволенням п'ємо! Всім смачного!