Коржики на кефірі

Смачні коржики на кефірі готуються просто, без великої кількості часу, адже не треба возитися з дріжджами і чекати, коли тісто підніметься.

Багато хазяйки вважають за краще замість хліба до страв подавати домашні коржики. Приготувати коржики можна з різного тіста. Деяким подобаються дріжджові вироби, а мій варіант приготування коржів буде з використанням кефіру. Коржики з кисломолочного продукту довго зберігають свій обсяг після випікання, залишаються м'якими. Смачні коржики на кефірі готуються просто, без великої кількості часу, адже не треба возитися з дріжджами і чекати, коли тісто підніметься.

Пропонований покроковий рецепт коржиків на кефірі вважатимуться базовим, т.к. тісто дозволяється доповнювати, наприклад, подрібненою свіжою зеленню, сиром.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 390 г
  • Кефір: 125 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукровий пісок: 1,5 ч. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Оцет: 0,5 ч. ложки
  • Олія соняшникова: 1 ст. ложки (в тісто) та 3 ст. ложки (для смаження)

Приготування

Беремо для рецепту потрібні продукти. Кефір може бути будь-якої температури, але краще, якщо використовувати продукт кімнатної температури.

У миску для змішування інгредієнтів вливаємо кефір. Доповнюємо кисломолочний продукт курячим яйцем.

До інгредієнтів всипаємо цукровий пісок, кидаємо сіль|соль|. Вливаємо олію.

Перемішуємо інгредієнти у мисці так, щоб вийшов однорідний склад.

У склад, що вийшов, додаємо 2 столові ложки пшеничного борошна. Такий кулінарний прийом потрібний для того, щоб підготувати майбутнє тісто для введення соди гашеної. Засипану кількість борошна втручаємо в суміш.

Соду пересипаємо у глибоку ложку. Заливаємо її оцтом, чекаємо, доки пройде реакція. Додаємо гашену соду в миску.

Засипаємо залишок борошна. Її, до речі, обов'язково треба просіяти.

Замішуємо тісто. На виході тісто має бути одночасно і тугим і м'яким. Злегка тісто на коржики прилипатиме до долонях. Приготовленому тесту даємо "відпочити" хвилин 7-10.

Катаємо з тіста товстий джгут, який нарізаємо на порційні шматки.

Кожну порцію тесту катаємо в плоский коржик. На поверхні кожної заготовки робимо, використовуючи вилку проколи. Під час смаження такі заготівлі з дірочками не сильно надуватимуть.

Починаємо смажити коржі в прогрітій олії. При приготуванні сковороду прикриваємо кришкою. Час смаження – приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.

Домашні коржики на кефірі готові. Частуйтесь на здоров'я!