Тертий пиріг з варенням

Пропоную вам поласувати солодким пирогом із використанням джему. Наш пиріг просто приготувати, адже заміс тіста не забере у вас багато часу, а начинка – варення – вже готова. Пиріг виходить не тільки смачним, а й ще привабливим за своїм зовнішнім виглядом.

Пироги – улюблена для багатьох випічка. Випікати пироги можна різними кулінарними способами. Пироги відрізняються і за замісом тіста, і за начинкою для них. Пропоную вам поласувати солодким пирогом із використанням джему. Наш пиріг просто приготувати, адже заміс тіста не забере у вас багато часу, а начинка – варення – вже готова. Пиріг виходить не тільки смачним, а й ще привабливим за своїм зовнішнім виглядом. Наш пиріг – тертий. Домашній тертий пиріг з варенням сподобається і дорослим, і маленьким ласунам.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 430 г
  • Олія вершкове: 200 г (розм'якшене)
  • Варення: 200 г (можна джем)
  • Цукровий пісок: 100 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Розпушувач тіста: 10 г

Приготування

Для того, щоб спекти ароматний домашній смачний пиріг з начинкою з варення, приготуємо зазначені інгредієнти відповідно до кулінарного переліку. Для реалізації тертого пирога нам знадобиться миска, міксер, тертка, форма для випічки. Зверніть увагу на вершкове масло. Для приготування тіста воно має бути пом'якшеним. Рекомендується заздалегідь дістати продукт із полиці холодильника. Варення можна взяти будь-який або замінити його густим варенням.

Починаємо готувати тісто. У глибоку миску викладаємо м'яке вершкове масло. Доповнюємо продукт цукровим піском.

Озброюємося міксером та збиваємо інгредієнти.

У масу, що у нас вийшла, вбиваємо один за одним курячі яйця. Знову інгредієнти збиваємо.

Засипаємо в масу, що вийшла, просіяне заздалегідь пшеничне борошно. Використовуємо поки що не всю норму, а приблизно 400 г. Разом із борошном засипаємо розпушувач для тіста.

З інгредієнтів вимішуємо тісто.

Тісто поділяємо на дві частини, причому нерівні. Більшу частину розкочуємо в коло, яке вкладаємо у форму для випікання. Це — основа пирога.

На підставі розподіляємо варення.

У нас залишилося ще трохи борошна. Додаємо її до другого шматка тіста, щоб знову вимісити. Шматок тіста, що вийшов, натираємо над варенням, утворюючи своєрідний «кучерявий» шар.

Форму з формованим пирогом відправляємо у духовку. Тримаємо тертий пиріг із варенням у духовці приблизно 25 або 30 хвилин (при 190-200 градусах).

Домашній тертий пиріг із варенням готовий! Пригощаємось на здоров'я!