Випічка, приготовлена в домашніх умовах, зазвичай містить такий інгредієнт як яйце. Я думаю, кожна господиня стикалася із ситуацією, коли курячі яйця при підготовці тесту відсутні (просто закінчилися або їх забули купити). Обійтися можна без цього інгредієнта. Підтверджу свої слова смачним манником без яєць. Апетитний пиріг з використанням манної крупи без яєць теж виходить чудовим, чудовим та смачним. Домашній манник без яєць на молоці урізноманітнить посиденьки за чаєм. Такий десерт підійде до вечірнього перекушування. Мій покроковий рецепт манника без яєць на молоці нескладний, впоратися з ним будь-який кулінар.
Інгредієнти
- Крупа манна: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 120 г
- Цукор: 1 ст.
- Олія рослинна: 0,5 ст.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Молоко: 1 ст.
Приготування
Згідно із зазначеним списком продуктів готуємо інгредієнти.
У широку робочу миску насипаємо манну крупу. Заливаємо її молоком, одразу перемішуючи.
У нас вийшла однорідна суміш із молока та манної крупи, доповнюємо її цукровим піском.
Слідом відправляємо в миску до інгредієнтів олію.
Ручним віночком інгредієнти між собою добре змішуємо так, щоб олія ввібралася в продукти, а не плавала на поверхні.
Залишаємо миску з манним складом на 50 хвилин для набухання. Потім додаємо в миску просіяне разом з розпушувачем борошно.
Ще раз добре перемішуємо інгредієнти так, щоб вийшло тісто густої консистенції.
Перекладаємо тісто для манника у форму для випікання.
У розігріту до 180 градусів духовку відправляємо заготовку манника на 50 хвилин.
Приготовлений у духовці манник без яєць на молоці спочатку повністю остуджуємо, а потім ділимо на порції. Усім приємного перекушування!