Лінива самса з лаваша в духовці

Випекти самсу з м'ясною начинкою просто, якщо використовувати для приготування не тісто, а тонкий лаваш. Така «лінива» самса з лаваша в духовці виходить дуже смачною та соковитою.

Випекти смачну самсу з м'ясною начинкою легко і просто, якщо використовувати для приготування не тісто, а тонкий лаваш. Така «лінива» самса з лаваша в духовці виходить дуже ситною, смачною, соковитою, до того ж зробити її можна буквально за півгодини. Випічку можна взяти з собою для перекушування в дорогу або на пікнік. Для рецепту вибирайте лише свіжий тонкий лаваш, щоб він не ламався при згортанні.

Інгредієнти

  • Тонкий лаваш – великий: 2 листи
  • Фарш змішаний (свинина + яловичина): 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Кунжут: 1 ч. ложка
  • Олія вершкове: 35 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. Очищаємо цибулю.

Дрібними шматочками нарізаємо цибулю. Цибулеву нарізку перекладаємо до м'ясного фаршу. Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо чорним перчиком. Можна додати улюблених спецій.

Ретельно інгредієнти перемішуємо. М'ясна начинка для самси готова.

Для рецепту я використала квадратний лаваш зі стороною 36 см. Нарізаємо тонкий лаваш смужками із шириною 12 см. З двох лавашів вийшло 6 смужок-заготовок.

Кожну смужку лаваша з одного боку змащуємо шматочком вершкового масла. На край заготовки поміщаємо м'ясну начинку.

Згортаємо смужки з начинкою у формі трикутника.

Заготовки самси перекладаємо на лист. Змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом зверху.

Завантажуємо лист із заготовками самси в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Соковита лінива самса з фаршем із лаваша в духовці готова. Усім приємного перекушування!