Страви з курки популярні, мабуть, у кожній родині. Пропоную урізноманітнити повсякденне меню (або святкове) курочкою, запеченою в духовці. Апетитна курка по-домашньому в духовці готується просто, з рецептом впорається навіть хазяйка-початківець.
Інгредієнти
- Курка: 1 шт. (приблизно 1200-1400 г)
- Олія оливкова: 3 ст. ложки
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо потрібні продукти. У рецепті використовується невелика тушка курки, підійде також курча.
Приготуємо спочатку маринад для замочування курки. У невеликій мисці змішуємо спеції з оливковою олією, лимонним соком.
Курку промиваємо під проточною водою. Розрізаємо тушку вздовж грудки. Тушку кладемо шкірою вгору і злегка відбиваємо качалкою.
Форму для запікання або лист застилаємо фольгою. Кладемо курку шкірою вниз, трохи солимо, перчимо і змащуємо приготованим маринадом.
Тепер курочку перевертаємо, знову трохи солимо, перчимо і змащуємо маринадом, що залишився. Залишаємо в такому положенні курочку маринуватися на одну годину.
Завантажуємо форму з маринованою куркою у розігріту до 200 градусів духовку на 50-55 хвилин.
Смачна курка по-домашньому з рум'яною скоринкою готова. Приємного для всіх апетиту!