Жульєн з печерицями на сковороді

Досвідчені господині знають, що жульєн готується в кокотницях. Якщо в наявності таких жароміцних ємностей немає, то можна зробити жульєн з печерицями на сковороді.

Досвідчені господині знають, що жульєн готується в порційних формах – кокотницях. Якщо в наявності таких жароміцних ємностей немає, то можна спростити процес приготування і зробити, наприклад, жульєн з печерицями на сковороді, який теж виходить дуже смачним. Така грибна апетитна закуска подається до столу в гарячому вигляді, але і коли вона вже охолоне, не втрачає своїх привабливих смакових якостей.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вершки (10%): 200 мл
  • Борошно пшеничне: 20 г
  • Сир твердий: 50 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти для жульєна. Печериці акуратно промиваємо, видаляючи забруднення. Очищаємо цибулю.

Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець. Завантажуємо цибульну нарізку в розігріту олію на сковороду. Перемішуючи, пасеруємо цибулю протягом 3-4 хвилин до м'якості.

Печериці нарізаємо для жульєна на сковороді середніми за розміром скибочками. Додаємо грибну заготовку до цибулі на сковороду. Разом із цибулею обсмажуємо ще 3 хвилини.

До інгредієнтів на сковороду додаємо невелику кількість пшеничного борошна. Акуратно перемішуємо.

Вміст заливаємо вершками. Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо меленими спеціями. Я використовувала чорний перець та мускатний горіх.

Гриби з цибулею у вершках гасимо 5 хвилин. Вогонь має бути помірним.

Нарізаємо сир дуже тонкими пластинками. Розкидаємо сирні платівки по поверхні. Сковороду знімаємо з вогню та накриваємо кришкою. Тримаємо страву у такому стані 5 хвилин. За цей час сир розплавиться.

Смачний домашній грибний жульєн, приготований на сковороді, подаємо на стіл. Частуйтесь!