Курка по-домашньому в духовці

Пропоную урізноманітнити повсякденне меню курочкою, запеченою в духовці. Апетитна курка по-домашньому в духовці готується дуже просто.

Страви з курки популярні, мабуть, у кожній родині. Пропоную урізноманітнити повсякденне меню (або святкове) курочкою, запеченою в духовці. Апетитна курка по-домашньому в духовці готується просто, з рецептом впорається навіть хазяйка-початківець.

Інгредієнти

  • Курка: 1 шт. (приблизно 1200-1400 г)
  • Олія оливкова: 3 ст. ложки
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо потрібні продукти. У рецепті використовується невелика тушка курки, підійде також курча.

Приготуємо спочатку маринад для замочування курки. У невеликій мисці змішуємо спеції з оливковою олією, лимонним соком.

Курку промиваємо під проточною водою. Розрізаємо тушку вздовж грудки. Тушку кладемо шкірою вгору і злегка відбиваємо качалкою.

Форму для запікання або лист застилаємо фольгою. Кладемо курку шкірою вниз, трохи солимо, перчимо і змащуємо приготованим маринадом.

Тепер курочку перевертаємо, знову трохи солимо, перчимо і змащуємо маринадом, що залишився. Залишаємо в такому положенні курочку маринуватися на одну годину.

Завантажуємо форму з маринованою куркою у розігріту до 200 градусів духовку на 50-55 хвилин.

Смачна курка по-домашньому з рум'яною скоринкою готова. Приємного для всіх апетиту!