Гречка з грибами та куркою

Запропонований рецепт забере у вас буквально півгодини на готування. Апетитна гречка – страва не тільки смачна, має вона ще й корисні якості.

Усім знайома з ранніх років така страва як гречана каша. Приготувати її можна за різними рецептами, адже у кожної хазяйки свій спосіб варіння смачної каші з гречаної крупи.

Мені подобається поєднання курки та грибів, і я вирішила використати цю гастрономічну властивість для приготування ситної та смачної гречаної каші. Апетитна гречка з грибами і куркою – страва не тільки смачна, має вона ще й корисні властивості.

Пропонований покроковий рецепт гречки з грибами та курки забере у вас буквально півгодини на готування. Мене приваблює такий кулінарний варіант варіння каші також тим, що готується страва в одному посуді – сотейнику чи сковороді – не потрібно інгредієнти обсмажувати окремо, що зручно та просто.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 1 ст.
  • Філе куряче: 400 г
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за перевагою

Приготування

Для гречки з грибами та куркою готуємо потрібні інгредієнти. Дозволяється печериці замінити іншими грибами, наприклад лісовими. Замість філе підійдуть інші частини птиці (стегна, стегенця без шкірки та кісток). Гречку переберіть, ретельно промийте.

Овочі очищаємо, нарізаємо скибочками бажаного розміру.

Свіжі печериці з акуратністю промиваємо. Обтираємо паперовим рушником. Гриби подрібнюємо тонкими платівками.

Куряче м'ясо нарізаємо шматочками.

На сковороду вливаємо олію. Похитуючи сковороду з боку на бік, розподіляємо масло по всій поверхні. Олію розігріваємо. Нарізку з овочів обсмажуємо протягом 3-4 хвилин.

Переправляємо до моркви та цибулі грибні скибочки. Продовжуємо спільну обсмажування ще 5 хвилин. Не забуваймо перемішувати.

Перекладаємо до інгредієнтів куряче м'ясо. Солимо, на свій смак приправляємо меленою спецією. Смажимо далі 5 хвилин.

Додаємо підготовлену промиту гречку. Перемішуємо. Смажимо 1 хвилину.

Додаємо кип'ячену воду (близько 2,5 склянок). Чекаємо, поки вміст на сковороді закипить. Посуд потім накриваємо кришкою, вогонь зменшуємо до мінімуму. Томимо гречу з грибами та куркою приблизно 20 хвилин.

Каша готова. Пробуємо її на наявність спецій. При необхідності досолюємо.

Апетитну та ситну кашу з гречаної крупи з печерицями та куркою розкладаємо в тарілки та подаємо до столу! Приємного для всіх апетиту!