Курка в духовці з прованськими травами

Курка в духовці з прованськими травами виходить апетитною, ситною – чудова страва для святкового застілля! Запікати курку можна або розрубати на частини.

Соковито та смачно можна приготувати курку в духовці. Пропоную спочатку замочити курку в ароматному маринаді з прованськими травами та спеціями, а потім відправити запікатися. Готова курка в духовці з прованськими травами виходить апетитною, ситною – чудова страва для святкового застілля!

Запікати курку можна цілком, але я вважала за краще розрубати її на чотири великі частини.

Інгредієнти

  • Курка: 1 шт. (1200-1300 г)
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Суміш прованських трав: 1 ст. ложка
  • Чорний перець – мелений: 0,33 ч. ложки
  • Олія оливкова: 3 ст. ложки

Приготування

Для рецепту візьмемо вказані інгредієнти.

Розморожену тушку курки промиваємо під прохолодною проточною водою, відразу швидко обтираємо паперовими рушниками. Розрізаємо або рубаємо курячу тушку на чотири великі частини.

Приготуємо для курки маринад. У невелику миску всипаємо вказані спеції.

Вливаємо далі до спецій оливкову олію та ретельно інгредієнти перемішуємо. Виходить маринад, який за консистенцією нагадує кашку.

Курячі шматки обтираємо приготованим маринадом. Миску з куркою в маринаді ставимо на полицю холодильника на 1-2 години.

Курячі шматочки досить промаринувалися, перекладаємо їх у жароміцну форму для запікання.

Завантажуємо форму з куркою у духовку, температурний режим якої потрібно виставити на 200 °. Запікаємо курку протягом години. Хвилин через 45 поверхню курячих шматочків можна змастити жиром, що виділився.

Ароматна соковита курочка з прованськими травами готова. Приємного всім перекушування!