Карась у томатному соусі

Приготувати смачно та соковито карася можна з використанням томатного соусу. Виходить карась у томатному соусі ніжним, апетитним, з насиченим смаком.

Пропоную зробити до перекушування смачну рибну страву з карася. Приготувати смачно та соковито карася можна з використанням томатного соусу. Спочатку рибні тушки ми обсмажимо на сковороді в олії, а потім згасимо в томатному соусі. Виходить карась у томатному соусі ніжним, апетитним, з насиченим смаком. До столу можна запропонувати рибу з картопляним пюре.

Інгредієнти

  • Карась: 400 г (2-3 штуки)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 2 ст. ложки
  • Вода: 300 мл
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Приготуємо потрібні інгредієнти для рецепту. Можна взяти готову приправу для рибних страв. Я обійшлася лише сіллю та чорним меленим перчиком.

Свіжого карася очищаємо від луски. Випаровуємо черевці і видаляємо нутрощі. Обов'язково забираємо чорну плівку всередині. Зрізаємо плавці. Ретельно обполіскуємо рибу під проточною водою.

З усіх боків і всередині підготовленого карася натираємо сіллю та перцем до смаку. Даємо спеціями просочитися протягом 2-3 хвилин.

У тарілку насипаємо борошно. З кожного боку обвалюємо карасів у борошні.

Розігріваємо на сковороді олію. На сильному вогні обсмажуємо карася з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини. Рибка повинні покритися рум'яною скоринкою.

У миску перекладаємо томатну пасту. Заливаємо її теплою кип'яченою водою та ретельно перемішуємо з додаванням солі.

Томатний соус виливаємо на сковороду до обсмаженого карасю.

Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо карася в томатному соусі 10 хвилин.

Соковитого, тушкованого в томатному соусі карася подаємо на стіл. Всім смачного!