Курка в банці в духовці

Пропоную приготувати курячу страву з використанням звичайної скляної банки. Томлена курка в банці в духовці виходить соковита і смачна.

Приготувати смачно курячу страву я пропоную вам у духовці з використанням звичайної скляної банки. Томлені курячі шматочки в банку виходять апетитними, смачними та соковитими. Цей покроковий рецепт курки в банку в духовці сподобається господаркам, яким не дуже хочеться поратися біля плити. Курячі шматочки доповнені овочами та спеціями. Подробиці – у нас у рецепті.

Інгредієнти

  • Курка: 1 кг
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець горошком: 8 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Візьмемо потрібні продукти. Підійде для рецепту куряче м'ясо із різних частин птиці. Очищаємо овочі.

Курку обробляємо на порційні шматки. Укладаємо їх у миску, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і залишаємо убік, щоб м'ясо замаринувалося.

Поки маринується куряче м'ясо, підготуємо овочі. Моркву подрібнюємо у формі гуртків. Ріпчасту цибулю рубаємо півкільцями. Солодкий болгарський перець подрібнюємо тонкими стрічками. Очищені часникові зубки – тонкими пластинками.

Приступаємо до заповнення банки. На дно поміщаємо 2-3 кільця моркви, трохи цибулі та солодкого перцю, пару часникових платівок, кидаємо перець горошком.

Починаємо заповнювати банку вмістом. Викладаємо шар курячого м'яса – шар овочів і т.д. Догори банку наповнювати не потрібно.

Для приготування курки в банку нам знадобиться форма для запікання, яку ми наповнюємо водою, а потім уже ставимо до неї банку. Саму банку з курячим вмістом накриваємо фольгою.

Відправляємо банку з куркою до духовки, температурний режим якої спочатку встановлюємо на 150 градусів. Готуємо так 20 хвилин, потім збільшуємо нагрівання до 180-190 градусів і томимо курку ще годину.

Смачні курячі шматочки, виснажені в банці в духовці, приготувалися. Подаємо їх до столу з улюбленим гарніром. Втім, і як самостійна ситна закуска страва чудова. Усім смачна трапеза!