Приготувати смачно курячу страву я пропоную вам у духовці з використанням звичайної скляної банки. Томлені курячі шматочки в банку виходять апетитними, смачними та соковитими. Цей покроковий рецепт курки в банку в духовці сподобається господаркам, яким не дуже хочеться поратися біля плити. Курячі шматочки доповнені овочами та спеціями. Подробиці – у нас у рецепті.
Інгредієнти
- Курка: 1 кг
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Перець горошком: 8 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо потрібні продукти. Підійде для рецепту куряче м'ясо із різних частин птиці. Очищаємо овочі.
Курку обробляємо на порційні шматки. Укладаємо їх у миску, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо і залишаємо убік, щоб м'ясо замаринувалося.
Поки маринується куряче м'ясо, підготуємо овочі. Моркву подрібнюємо у формі гуртків. Ріпчасту цибулю рубаємо півкільцями. Солодкий болгарський перець подрібнюємо тонкими стрічками. Очищені часникові зубки – тонкими пластинками.
Приступаємо до заповнення банки. На дно поміщаємо 2-3 кільця моркви, трохи цибулі та солодкого перцю, пару часникових платівок, кидаємо перець горошком.
Починаємо заповнювати банку вмістом. Викладаємо шар курячого м'яса – шар овочів і т.д. Догори банку наповнювати не потрібно.
Для приготування курки в банку нам знадобиться форма для запікання, яку ми наповнюємо водою, а потім уже ставимо до неї банку. Саму банку з курячим вмістом накриваємо фольгою.
Відправляємо банку з куркою до духовки, температурний режим якої спочатку встановлюємо на 150 градусів. Готуємо так 20 хвилин, потім збільшуємо нагрівання до 180-190 градусів і томимо курку ще годину.
Смачні курячі шматочки, виснажені в банці в духовці, приготувалися. Подаємо їх до столу з улюбленим гарніром. Втім, і як самостійна ситна закуска страва чудова. Усім смачна трапеза!