Пакети, призначені для запікання різноманітних страв – чудовий пристрій, який виручить кожну господиню в приготуванні ароматних, смачних, ситних і пікантних страв. Ось покроковий рецепт курки з лимоном в духовці, яка виходить з красивим золотистим відтінком, а про її смак можна говорити довго, застосовуючи різні кулінарні епітети. Варто лише раз приготувати таку курочку, щоб переконатися в цьому самому.
Інгредієнти
- Курка: 1 шт.
- Лимон: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Паприка мелена: 1,5 ч. ложки
- Суміш прованських трав: 2 ч. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Я взяла курку вагою 1 кг 500 г.
Спочатку курку замаринуємо в пікантному соусі. Для нього вичавлюємо лимонний сік, в який кидаємо сіль до смаку і додаємо прованські трави. Інгредієнти перемішуємо. Суміші, що вийшла, добре натираємо курку і залишаємо її маринуватися протягом пари годин.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо його часточками. Аналогічно чинимо і з лимоном, з якого ми раніше вижили сік.
Заготівлю з цибулі і лимона завантажуємо всередину курки.
Курячу тушку тепер необхідно змастити олією і натерти солодкою паприкою.
У курки зв'язуємо ніжки.
Тепер поміщаємо підготовлену тушку птаха у пакет для запікання. Туго зав'язуємо кінці пакета. Заготівлю перекладаємо у форму.
Відправляємо курку до духовки, температурний режим якої виставляємо на 200 градусів. Запікаємо тушку близько 1-1,5 години (час визначається розміром птиці).
Соковита, ароматна курочка з лимоном готова, приємного апетиту!