Курка зі сметаною на сковороді

З куркою виходять апетитні другі страви. Наприклад, можна згасити курку зі сметаною на сковороді. Страва виходить дуже соковитим та смачним.

Курка – чудовий продукт харчування для приготування різних смачних страв від супу до випічки. З куркою виходять апетитні другі страви. Наприклад, можна згасити курку разом зі сметаною на сковороді. Для рецепту підійдуть будь-які птахи. Я використовувала курячі стегна. Вийшла курка зі сметаною на сковороді дуже соковитою та смачною. Запропонувати на стіл курку зі сметаною можна разом із улюбленим гарніром або як самостійну гарячу закуску.

Інгредієнти

  • Курка: 700 г
  • Сметана: 80 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Борошно пшеничне: 0,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода: 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: 2 ст. ложки (подрібнена)

Приготування

Підготуємо продукти. Очищаємо морквину та цибулю.

З курячих стегон знімаємо шкірку. Кожне стегно розрізаємо на 2 чи 3 частини. Промиваємо їх під проточною водою і відразу обтираємо паперовими рушниками. Складаємо курячі шматочки в миску. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.

У сковороді розігріваємо олію. Нагрівання плити робимо вище середнього. Перекладаємо в олію курячі шматочки. Обсмажуємо з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

Обсмажені шматочки курки зі сковороди перекладаємо в тарілку і відставляємо поки що убік.

Цибулю нарізаємо шматочками, моркву – тонкими брусочками. Нарізку з овочів перекладаємо в сковороду, де смажилися курячі шматочки. Перемішуємо, обсмажуємо морквину з цибулею 2 хвилини, трохи зменшивши нагрівання плити.

До овочів додаємо борошно, перемішуємо.

На сковороду до інгредієнтів додаємо сметану. Вливаємо воду. Перемішуємо і тушкуємо овочі 3 хвилини.

У нас вийшов сметанний соус, в який ми викладаємо відкладені шматочки курки.

Нагрівання плити робимо маленьким. Сковороду накриваємо кришкою. Тушимо курку в сметанному соусі 30 хвилин.

Коли курка зі сметаною буде готова, посипаємо її подрібненою зеленню.

Усім приємного та ситного перекушування!