Курка в медово-соєвому соусі на сковороді з картоплею

Пропоную доповнити курку картоплею та згасити у медово-соєвому соусі. Виходить курка в медово-соєвому соусі на сковороді з картоплею ситною, смачною та апетитною.

Приготувати курку на сковороді можна за різними рецептами. Пропоную доповнити курку картоплею, морквою та згасити інгредієнти у медово-соєвому соусі. Виходить курка в медово-соєвому соусі на сковороді з картоплею ситною, смачною та апетитною. Для рецепту я взяла курячі стегенця, підійдуть також гомілки, стегна, крильця.

Інгредієнти

  • Стегенця курячі: 2 шт.
  • Картопля: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Мед: 1 ст. ложка (рідкий)
  • Кетчуп томатний: 3 ст. ложки
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Вода: 0,5 склянки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: за смаком

Приготування

Щоб згасити на сковороді курку з картоплею в медово-соєвому соусі, підготуємо вказані продукти. Курячі частини обполіскуємо під водою, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо моркву та цибулю. Якщо у вас мед загуснув, розтопіть його на водяній бані. Замість кетчупу можна використовувати томатний соус чи пасту.

Курячі стегенця розрубуємо на дві частини. З усіх боків натираємо курячі стегенця сіллю та меленими спеціями. Можна використовувати спеціальну приправу для курячих страв.

Розігріваємо на сковороді олію. Перекладаємо стегенця та обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин. Обсмажену стегенця прибираємо зі сковороди на тарілку.

Картоплю нарізаємо брусочками, моркву подрібнюємо у довільній формі. Перекладаємо нарізку з картоплі та моркви в ту ж сковороду, де смажилися стегенця. Періодично перемішуючи, обсмажуємо картоплю з морквою 5-7 хвилин. Зверху картопля покриється легкою скоринкою, але всередині залишиться сирою. Обсмажену картоплю також викладаємо на тарілку.

Нарізаємо цибулю смужками або півкільцями. Викладаємо цибулю на сковороду, обсмажуємо 3-4 хвилини.

На сковороду до цибулі викладаємо обсмажені стегенця та картоплю з морквою.

У невеликій тарі змішуємо мед із кетчупом, соєвим соусом та теплою кип'яченою водою. Соусом, що вийшов, заливаємо інгредієнти на сковороді.

Сковороду накриваємо кришкою і гасимо курку в медово-соєвому соусі з картоплею 20-25 хвилин.

Курка, тушкована з картоплею в медово-соєвому соусі на сковороді, вийшла смачною та соковитою. Відразу подаємо страву до столу. Всім смачного!