Якщо в холодильнику є куряче філе, то питання «Що приготувати?» відпадає одразу ж. Зробити куряче філе можна або повністю, або невеликими шматочками. Ось покроковий рецепт курячого філе зі сметаною в духовці, яке чудово доповнить кашу, макарони, картопля, овочі.
Мінімальний продуктовий набір для страви з курячого філе та невелика кількість часу на готування забезпечить вам повноцінний ситий та смачний перекус.
Інгредієнти
- Філе куряче: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сметана: 150 г (жирність 20% і більше)
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
Приготування
Візьмемо продукти за переліком. Очищаємо цибулину. Філе має бути в охолодженому стані. Відразу вмикаємо духовку. Виставляємо тепловий режим на 180 градусів.
Очищену цибулину подрібнюємо у формі тонких напівкілець.
На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо в гарячий фритюр заготовку із цибулі. Пасеруємо, періодично перемішуючи, до м'якості.
Куряче філе на обробній дошці подрібнюємо брусками.
Томлену на сковороді цибулю викладаємо у форму для запікання. Зверху розподіляємо нарізку з курячого філе. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.
На куряче філе вивалюємо сметану, розподіляючи рівним шаром. Зверху кладемо лавровий лист. Форму накриваємо фольгою.
Форму з філе під сметаною відправляємо у духовку на 45 хвилин.
Апетитне філе зі сметаною у духовці готове. Інгредієнти перемішуємо і одразу подаємо до столу. Приємною для всіх трапези!