Печериці в духовці з майонезом та часником

Закуски з грибів завжди будуть потрібні у святковому меню. Печериці в духовці з майонезом та часником порадують обивателів своїм смаком та зовнішнім виглядом.

Закуски з грибів завжди будуть потрібні у святковому меню. Сьогодні основний інгредієнт мого блюда – це свіжі печериці. Пропоную запекти їх у духовці, попередньо замаринувавши в соусі з майонезу, часнику та зелені. Апетитні печериці в духовці з майонезом та часником порадують обивателів своїм смаком та зовнішнім виглядом. Для рецепту рекомендується використовувати печериці маленького чи середнього розміру. Гриби мають бути цілими, без видимих ушкоджень.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 200 г
  • Майонез: 60 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Петрушка: 3-4 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

За списком візьмемо потрібні продукти. Часникові зубки очищаємо, добре обполіскуємо зелень.

Гриби добре промиваємо під проточною водою, видаляючи видимі забруднення. Потім печериці перекладаємо на паперові рушники, щоб обсушити їх.

Для маринування приготуємо соус. У миску перекладаємо порцію майонезу. Додаємо до нього часник, пропущений через прес. Гілочки петрушки дрібно рубаємо, зелену заготівлю відправляємо у майонез.

Склад соусу на свій смак перчимо і солимо, потім добре перемішуємо.

У часниковий соус із зеленню додаємо підготовлені печериці. Акуратно перемішуємо так, щоб кожний гриб був покритий соусом. Залишаємо печериці маринуватися на 5 хвилин.

Форму для запікання змащуємо олією. В один шар викладаємо підготовлені печериці.

Завантажуємо форму з печерицями у розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Смачна грибна закуска з печериць приготувалася. Смачного!