Для святкових посиденьок з друзями можна приготувати смачну страву з курячих крилець. Я пропоную доповнити крила свіжими печерицями та запекти їх у духовці. Попередньо інгредієнти замаринуємо в майонезі. Смачні курячі крильця з грибами в духовці виходять соковитими, з рум'яною скоринкою та дуже апетитними.
Інгредієнти
- Крила курячі: 500 г
- Печериці свіжі: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
За списком беремо потрібні продукти. Я використовувала готову приправу для курячих страв, її можна зібрати самостійно, включивши до складу суміш мелених перчиків, куркуму, паприку, сушений часник.
Курячі крильця промиваємо під проточною водою, якщо є пір'їни, видаляємо їх. Крильця обтираємо паперовим рушником, перекладаємо в миску.
Крильця на свій смак солимо, всипаємо приправу для курки.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо цибулю у формі напівкілець. Додаємо цибульну нарізку до крильця в миску. Перемішуємо інгредієнти.
Ополіскуємо свіжі печериці, видаляючи забруднення. Гриби нарізаємо великими скибочками. Заготівлю з печериць викладаємо до крильця.
До інгредієнтів у миску кладемо порцію майонезу.
Інгредієнти добре змішуємо із майонезом. Миску затягуємо харчовою плівкою і прибираємо крильця з грибами маринуватися на полицю холодильника. Час маринування – 1 год.
Готуємо форму для запікання. Змащуємо її олією. Викладаємо у форму крильця з грибами.
Завантажуємо курячі крильця з печерицями в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. У процесі крильця можна змастити жиром, що виділився, так вони вийдуть з рум'яною скоринкою.
Курячі крильця, запечені з грибами в духовці, готові. Приємного всім перекушування!