Така частина курячої тушки як крило – досить популярний продукт харчування у нашому раціоні. З курячих крилець можна приготувати багато різноманітних смачних страв. Мені подобається поєднання курячих крилець з картоплею. Цей гастрономічний дует підійде для святкового меню. Ось покроковий рецепт курячих крилець з картоплею в духовці, які приваблюють мене і смаком, і апетитним виглядом.
Інгредієнти
- Крила курячі: 5 шт.
- Картопля: 4 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки (або сметана)
- Сіль за смаком
- Паприка мелена: 3/4 ч. ложки
- Куркума: 3/4 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Для рецепту готуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю. Промиваємо крильця під проточною водою і обсушуємо відразу паперовими рушниками.
Кожне куряче крило розрізаємо на 3 частини. Кінці використовувати не будемо. Заготівлю з курячих крил перекладаємо в посудину.
Картоплю для запікання з крильцями розрізаємо на 4 або 6 часточок. Картопляну нарізку перекладаємо в миску до крильця.
Кидаємо до інгредієнтів сіль. Присмачуємо паприкою та куркумою. Можна не обмежуватись цими приправами та додати ще своїх улюблених спецій. Відразу інгредієнти перемішуємо.
До крильця і картоплі додаємо майонез, можна використовувати сметану.
Знову перемішуємо інгредієнти у мисці.
Жароміцну форму, призначену для запікання страв у духовці, змащуємо олією. Викладаємо крила та картоплю у форму.
Температурний режим духовки виставляємо на 180 градусів. Форму з картоплею та курячими крильцями відправляємо запікатися на годину в духовку.
Страва з курячих крилець, запечених разом із картоплею в духовці, готова. Пригощаємось на здоров'я!