Курка в пиві в духовці

Виявляється, куряче м'ясо чудово гармонує з пивом. Пропоную вам поекспериментувати на кухні та приготувати соковиту курку у пиві в духовці.

Пропоную вам поекспериментувати на кухні та приготувати соковиту курку в духовці. Незвичний інгредієнт для цієї страви — це пиво. Виявляється, куряче м'ясо чудово гармонує із цим напоєм. Смачна курка у пиві в духовці обов'язково знайде своїх шанувальників.

Для рецепту можна використовувати будь-які частини курячої тушки. Пиво я використала світле.

Інгредієнти

  • Курка: 800 г (будь-які частини)
  • Пиво світле: 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо інгредієнти для запікання курки у пиві. Якщо ви використовуєте курячу тушку, то розрубайте її на частини. Для рецепту я взяла готову приправу для курячих страв. Можна її зібрати і самостійно, включивши до складу паприку, суміш мелених перців, сушені пряні трави.

Частини курячої тушки обполіскуємо холодною водою та одразу обсушуємо за допомогою паперових рушників. Видаляємо всі надлишки вологи.

Частини курочки присмачуємо приправою та солимо на свій смак.

Частини курки перемішуємо зі спеціями та залишаємо в такому положенні хоча б на 30 хвилин.

Підготовлені курячі частини перекладаємо у відповідну форму, призначену для запікання страв.

А тепер відкриваємо пляшечку світлого пива та потрібну порцію виливаємо у форму до курячих шматочків.

Завантажуємо форму з куркою у пиві у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо курку 50-60 хвилин. Рекомендується пару разів змастити курячі шматочки жиром, що виділився.

Смачні курячі шматочки із золотистим відтінком подаємо відразу на стіл, доповнивши улюбленим гарніром або овочевим салатом. Всім смачного!