Курячі крильця з рисом у духовці

Курячі крильця з рисом у духовці – відмінний варіант для обідньої трапези. Цей рецепт сподобається любителям простих, але водночас ситних і апетитних страв.

Курячі крильця, приготовлені з рисом у духовці, сподобаються любителям простих, але водночас ситних і апетитних страв. Ми замаринуємо крильця в спеціях, рис з'єднаємо з пасерованими овочами, а потім зберемо страву у формі для запікання і відправимо для готування в духовку. Смачні курячі крильця з рисом у духовці – чудовий варіант для обідньої трапези.

Інгредієнти

  • Крила курячі: 4 шт.
  • Рис: 1 ст.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Вода кип'ячена: 2 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Куркума: 0,5 ч. ложки
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Беремо потрібні продукти для рецепту. Рис підійде і круглий, і довгозерний. Крильця повинні бути в розмороженому стані.

Курячі крильця розрізаємо в місцях сухожиль на 3 частини, кінці використовувати не будемо. Крильця перемішуємо зі спеціями і відставляємо набік маринуватися.

Підготуємо овочі. Теркою подрібнюємо моркву, цибулю ріпчасту шаткуємо шматочками. Овочеву заготівлю перекладаємо для пасерування в прогріту олію. Стомлюємо на сковороді до м'якості.

Промиваємо рис, перекладаємо його до овочів на сковороду, присолюємо до смаку, перемішуємо. Рис із овочами поміщаємо у форму для запікання, розрівнюємо ложкою або кулінарною лопаткою.

Вміст у формі заливаємо обережно кип'яченою водою.

Крильця, замариновані в спеціях, викладаємо зверху.

Температурне нагрівання духовки виставляємо на 180 градусів. Крильця з рисом у формі для запікання завантажуємо в духовку приблизно на одну годину. Слідкуйте, щоб рис не пересушився під час запікання. За потреби влийте ще води.

Крильця з рисом та овочами в духовці готові до подачі на стіл. Страву можна присипати свіжою зеленню. Пригощайтеся на здоров'я апетитними курячими крильцями з рисом!