Рибні биточки з мінтаю

Рибні биточки з мінтаю виходять соковитими, ніжними, ситними. Запропонувати їх до столу можна із улюбленим гарніром.

Якщо вам подобаються рибні страви, то рекомендую приготувати на сковороді смачні биточки з мінтаю. Спочатку зробимо з риби фарш, який доповнимо замоченими в молоці хлібними скибочками, яйцем, спеціями, потім сформуємо биточки та обсмажимо їх на сковороді. Такі рибні биточки з мінтаю виходять соковитими, ніжними, ситними. Запропонувати їх до столу можна з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним, або просто подати на скибочці батона.

Інгредієнти

  • Мінтай: 400 г
  • Батон (нарізний): 3 скибочки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 125 мл
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців: за смаком
  • Панірувальна суміш: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти. Мінтай очищаємо, зрізаємо плавці та хвіст.

З скибочок батона зрізаємо скоринки, ламаємо на шматочки. Замочуємо хлібні шматочки у молоці.

Мінтай спочатку обробляємо на філе. Видаляємо шкірку. Нарізаємо рибне філе шматочками. Очищаємо цибулю. Нарізаємо його часточками.

З рибних шматочків та цибулі робимо фарш. Я скористалася м'ясорубкою.

У фарш, що вийшов, з мінтаю вбиваємо куряче яйце.

Хлібні скибочки віджимаємо. М'якуш викладаємо в рибний фарш.

Склад рибного фаршу на свій смак солимо і приправляємо сумішшю мелених перчиків.

Між собою складові фаршу добре перемішуємо. Виходить однорідний та ніжний склад для биточків.

З рибного фаршу ліпимо биточки, які відразу обвалюємо в панірувальну сухарну суміш.

У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо биточки з мінтаю. Обсмажуємо до скоринки з двох сторін. Наприкінці обсмажування вливаємо в сковороду трохи кип'яченої води. Накриваємо сковороду кришкою. Гасимо биточки 5 хвилин на малому вогні.

Смачні рибні битки з мінтаю вийшли соковитими, м'якими. Смачного!