Солодкі помідори половинки на зиму

У моїй кулінарній колекції заготовок із овочів є чудовий рецепт солодких помідорів половинками на зиму, які виходять смачними та пікантними.

У моїй кулінарній колекції заготовок із овочів є чудовий покроковий рецепт солодких помідорів половинками на зиму, які виходять смачними та пікантними. Такі помідори чудово доповнять м'ясні страви чи страви з курки. Подати їх до столу можна з улюбленим гарніром (я люблю картопляний).

Пропонована кількість інгредієнтів розрахована на 2 баночки об'ємом 900 мл. Помідорів може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено у списку.

Інгредієнти

  • Помідори: 1100 г
  • Часник: 4 зубки
  • Петрушка: 4 гілочки
  • Цукор: 100 г
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 8 шт.
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для зимової заготівлі інгредієнти за списком. Помідори та зелень добре промиваємо. Відразу стерилізуємо банки, а кришки кип'ятимо.

У стерилізовану банку кладемо пару гілочок свіжої петрушки і 2 очищені часникові зубки.

Помідори розрізаємо на дві половинки. Вкладаємо половинки у банку, заповнюючи її повністю.

Половинки помідор заливаємо окропом. На банку накидаємо кришку і залишаємо в такому положенні помідори на 15 хвилин.

Акуратно воду з баночки зливаємо в невелику каструльку. Всипаємо цукор, сіль, додаємо чорний перець горошком та лавровий лист. Вливаємо оцет, доводимо до кипіння, проварюємо маринад 2-3 хвилини.

Солодкий маринад, що вийшов, переливаємо в банку до помідорів. Закручуємо банку кришкою.

Банку ставимо вгору дном, обгортаємо пледом або ковдрою і повністю остуджуємо. Зберігати таку заготівлю краще у прохолодному місці.

Смачних вам заготовок на зиму!