Ледаче лечо на зиму

Лечо – смачна закуска для зимових посиденьок за столом. За моїм покроковим рецептом лече виходить з пікантним смаком і відмінно поєднується з гарнірами.

Лечо – смачна закуска для зимових посиденьок за столом. Є багато кулінарних методів зробити смачне лечо. Мені подобається ліниве лечо на зиму, для приготування якого не потрібно багато часу, адже досить просто нарізати інгредієнти та зварити їх. На смак таке лечо виходить із пікантним смаком, відмінно поєднується із гарнірами.

Нескладний покроковий рецепт лінивого лечо на зиму освоїть навіть господарка-початківець, яка тільки знайомиться з консервацією овочів і коренеплодів.

Інгредієнти

  • Помідори: 800 г
  • Огірок свіжий: 600 г
  • Солодкий болгарський перець: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5-1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 50 мл (без запаху)
  • Оцет 6%: 1,5 ст. ложки
  • Перець горошком: 15 шт.

Приготування

Для рецепту лечо беремо продукти за списком. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 0,5 л. Може трохи залишитися для проби. Овочі промиваємо, очищаємо. Банки стерилізуємо зручним і зручним для вас способом разом із кришками.

Підготовлений перчик (можна різних відтінків) нарізаємо на лечо поздовжніми смужками. Заготівлю відправляємо в об'ємну каструлю з товстим дном.

Розрізаємо на частки помідори. Дрібні плоди достатньо розрізати на половинки. Нарізку із помідорів додаємо до перцю.

На черзі – огірки. Зрізаємо у плодів кінці. Нарізаємо великі огірки півкільцями, дрібні кільцями. Зверніть увагу, щоб шкірка в огірків не гірчила, може постраждати смак всього лечо.

Наступний інгредієнт цибуля. Його нарізаємо спочатку навпіл, а потім кожну частину тонкими смужками. Відправляємо нарізку цибулі в каструлю.

До компонентів підсипаємо білий цукор, сіль, кидаємо горошки перцю. Вливаємо олію без запаху.

Каструлю ставимо на середній вогонь. Готуємо лечо, періодично перемішуючи інгредієнти, 25 хвилин. Додаємо після закінчення зазначеного часу в лечо оцет і тримаємо на плиті ще 5 хвилин.

Заготівлю лечо розподіляємо по стерилізованим банкам. Закочуємо банки ключем або використовуємо спеціальні кришки. Лечо в банках остудити, поставивши на кришки під теплим пледом. Зберігаємо ліниве лечо в холодному місці. Приємного вам клопоту!