Маринований болгарський перець з часником і зеленню на зиму.

Апетитний маринований болгарський перець із часником та зеленню на зиму – це смачний різносол та доповнення до різноманітних страв.

Любителям заготовок із солодкого болгарського перцю пропоную цікавий та простий спосіб його маринування на зиму. У рецепті солодкий болгарський перець доповнений часником, зеленню та спеціями. Апетитний маринований болгарський перець із часником та зеленню на зиму – це смачний різносол та доповнення до різноманітних страв.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на 2 баночки об'ємом 0,5 л. Попередньо банки простерилізуйте та обробіть окропом кришки.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 1 кг (очищений)
  • Часник: 3 зубчики
  • Петрушка: 0,5 пучка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 70 г
  • Оцет яблучний: 70 мл
  • Олія рослинна: 70 мл

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Перці очищаємо від насіння, промиваємо. Ополіскуємо зелень.

Болгарські перці нарізаємо у формі соломки.

Дрібно рубаємо гілочки петрушки. Очищені часточки часнику нарізаємо пластинками. Інгредієнти додаємо до подрібненого перцю.

До складу додаємо цукровий пісок, сіль. Вливаємо олію та яблучний оцет.

Інгредієнти між собою добре перемішуємо та залишаємо так на 30 хвилин.

Замаринований перець розкладаємо у стерилізовані банки. Щільно утрамбовуємо, зверху додаємо сік, що утворився.

Банки з перцем накриваємо кришками прокип'яченими. Банки ставимо в каструлю, на дно якої обов'язково застелите тканинну серветку. Вливаємо гарячу воду, доводимо до кипіння та стерилізуємо банки з перцями 15-20 хвилин.

Банки із заготівлею маринованого перцю закупорюємо кришками. Ємності перевертаємо вгору дном, накидаємо теплу ковдру. Повністю остудити маринований перець у банках, а потім для зберігання переносимо в комору.

Вдалих вам закруток!