Для любителів такої зимової заготівлі, як лечо, пропоную зробити його з кабачків з додаванням солодкого болгарського перцю, помідорів, цибулі та томатної пасти. Домашнє лечо з кабачків «Пальчики оближеш» на зиму виходить приємним, м'яким, густим по консистенції. Таку заготовку з кабачка можна зберігати у звичайних умовах, але я зазвичай тримаю у прохолодному місці.
Зразковий вихід лечо із запропонованих інгредієнтів 1300-1400 мл
Інгредієнти
- Кабачок: 1 кг
- Цибуля ріпчаста: 60 г
- Солодкий болгарський перець: 200 г
- Помідори: 500 г
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 40 г
- Вода: 1 склянка
- Сіль: 20 г
- Цукор: за смаком
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Кабачок у мене «молодий», тому я використовуватиму його зі шкіркою і маленьким насінням. Якщо у вас зрілий плід, то очистіть кабачок від товстої шкірки і видаліть насіння. Солодкий перець та цибулю очищаємо, ополіскуємо, промиваємо помідори. У перцю не забуваємо викинути насіння.
Почнемо з подрібнення інгредієнтів. Кабачок, помідори, солодкий перець та цибулю нарізаємо кубиками середнього розміру.
У каструлі або казані розігріваємо олію. Відправляємо нарізку з цибулі, пасеруємо до м'якості.
До цибулі вливаємо воду. Додаємо цукровий пісок та сіль. Вливаємо оцет. Додаємо томатну пасту. Інгредієнти перемішуємо та доводимо на вогні до кипіння.
У томатну масу, що вийшла, закидаємо кабачки, варимо їх 7 хвилин.
Далі перекладаємо в каструлю помідори та болгарський перець. Вміст перемішуємо та доводимо до кипіння, варимо до м'якості всіх інгредієнтів. Намагайтеся лечо не перетворити на кашу. Овочі повинні залишитися в міру пружними та цілісним.
Вийшло смачне лечо з кабачків розфасовуємо в стерилізовані банки, закупорюємо їх кришками, які слід обдати окропом. Банки перевертаємо вгору дном, накидає на них плед або махровий рушник і повністю остудити.
Вдалих вам закруток на зиму!