Огірки в томатній заливці на зиму

Якщо вам подобаються заготовки на зиму з огірків, рекомендую зробити смачну закуску в заливці з помідорів. Впевнена, що огірки у томатній заливці на зиму знайдуть своїх шанувальників.

Якщо вам подобаються заготовки на зиму з огірків, рекомендую зробити смачну закуску в заливці з помідорів. Такий різносол чудово впишеться в буденний раціон як самостійну страву. Також огірки в томатній заливці на зиму можна запропонувати як закуску на святкове гуляння. Я впевнена, що огірочки обов'язково знайдуть своїх шанувальників.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 500 г
  • Помідори: 250 г
  • Часник: 4 зубчики
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Перець горошком: 5-6 шт.

Приготування

За списком відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Із запропонованих продуктів виходить 1 баночка об'ємом 0,5-0,6 л. Добре промиваємо огірки та помідори. Очищаємо часникові часточки. Стерилізуємо банку та кип'ятимо кришку.

Спочатку зробимо томатну заливку. Помідори нарізаємо у вигляді дрібного кубика. Нарізку кладемо в каструлю і помірному вогні гасимо 5-7 хвилин, періодично перемішуючи.

М'яку помідорну масу, що вийшла, протираємо крізь сито.

Томатне заливання повертаємо в каструлю. З огірків зрізаємо хвостики. Нарізаємо плоди кільцями. Заготівлю з огірків викладаємо в томатну заливку, перемішуємо.

До складу огіркової нарізки додаємо пропущений через часник прес. Засипаємо сіль, кидаємо перець горошком.

Доводимо вміст у каструлі до кипіння. Проварюємо огірки 10 хвилин. Інгредієнти періодично перемішуємо.

Огірки в томатній заливці перекладаємо у підготовлену банку. Вливаємо оцет, олію. Всипаємо цукор.

На банку накидаємо кришку. Ставимо банку в каструлю (на дно помістіть тканину), заливаємо гарячою водою. Після того, як вода закипить, стерилізуємо 10 хвилин.

Загортаємо банку кришкою (або фіксуємо ключем). Ставимо банку із заготівлею на кришку. Укутуємо ковдрою (пледом, рушником) і повністю остуджуємо.

Банку з огірками у томатній заливці рекомендується зберігати у холодному місці. Приємного вам клопоту на кухні!