Компот із абрикосів без кісточок на зиму

Пропоную вам зробити смачний компот із абрикосів. Потрібно видалити з абрикосів кісточки. Виходить компот з абрикосів без кісточок на зиму в міру солодким та дуже смачним.

З абрикосів можна приготувати найрізноманітніші заготівлі на зиму. Пропоную вам зробити смачний компот із абрикосів. Для рецепту потрібно видалити з абрикосів кісточки. Виходить компот з абрикосів без кісточок на зиму в міру солодким, ароматним та дуже смачним. Напій урізноманітнить будь-які посиденьки, він сподобається і дорослим, і дітям.

Кількість інгредієнтів розрахована одну банку об'ємом 1 л. Банку та кришку попередньо добре промийте з содою та простеризуйте.

Інгредієнти

  • Абрикоси: 300 г
  • Цукор: 150 г
  • Вода: 900 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму компот із абрикосів без кісточок, візьмемо інгредієнти у потрібній кількості.

Вибираємо для компоту непошкоджені стиглі абрикоси. Видаляємо листя, гілочки, добре промиваємо фрукти під проточною водою і відкидаємо на друшляк.

Розрізаємо кожен абрикос навпіл, щоб легко видалити кісточку.

Підготовлені плоди абрикосів перекладаємо у чисту скляну банку. Заповнюємо банку на одну третину чи наполовину.

Абрикоси заливаємо кип'яченою водою. Банку накриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.

Акуратно воду з банки без плодів переливаємо в ковшок або невелику каструльку. Всипаємо порцію цукрового піску. Перемішуємо, доводимо на вогні до кипіння.

Сироп, що вийшов, переливаємо в банку до абрикосів. Банку закручуємо або закупорюємо кришкою. Щоб перевірити герметичність, банку перевертаємо на бік.

Після банку ставимо на кришку. Банку з компотом накриваємо ковдрою або пледом і повністю остудити. Зберігати компот з абрикосами без кісточок рекомендується у прохолодному місці.

Приємного вам клопоту на кухні та смачних заготовок на зиму!