Огірки по-грузинськи на зиму

Із огірків можна на зиму зробити безліч заготовок. Пропоную зробити огірки по-грузинськи на зиму, які будуть доречними на столі будь-якого дня.

Із огірків можна на зиму зробити безліч різноманітних заготовок. Якщо вам подобається пряний і гострий смак огіркових різносолів, то цей рецепт має бути у ваших закладках. Пропоную зробити огірки по-грузинськи на зиму, які і в буденний день будуть доречними на столі, так, і святкове меню з ними зміниться. Рекомендую взяти для заготівлі огірочки невеликого розміру. Розрахунок інгредієнтів на 1 півлітрову банку.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 500 г
  • Помідори: 300 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Хмелі-сунелі: 1 ч. ложка
  • Перець червоний: 1 ч. ложка без гірки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Візьмемо для заготівлі з огірків потрібні продукти. Вимірюємо спеції. Огірки, помідори добре промиваємо. Очищаємо часникові зубки.

Помідори нарізаємо шматочками. Відправляємо їх у чашу м'ясорубки разом із часниковими зубками. Подрібнюємо до пюре. Можна також скористатися блендером.

У масу з томатів, що вийшла, засипаємо цукровий пісок, сіль, червоний мелений перець і приправу хмелі-сунелі. Вливаємо олію та столовий оцет, перемішуємо.

Огірки для заготівлі нарізаємо невеликими брусками.

Каструлю із помідорною масою ставимо на плиту. Встановлюємо невелике нагрівання плити. Томатну масу після закипання проварюємо протягом 10 хвилин.

У каструлю викладаємо нарізку з огірків.

Проварюйте огірки в томатній масі після закипання 5 або 7 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.

Приготовлені огірки поміщаємо у підготовлену стерилізовану банку. Закриваємо кришкою. Під ковдрою остуджуємо огірки по-грузинськи повністю.

Смачну заготівлю з огірків можна зберігати за кімнатної температури. Смачних вам заготовок на зиму!