Овочеве рагу з капустою та кабачками

Сезон дозрівання овочів – чудовий привід приготувати смачну страву. Пропоную зробити овочеве рагу з капустою та кабачками. Воно чудово доповнить м'ясо чи рибу.

Сезон дозрівання овочів – чудовий привід приготувати смачну страву для всієї родини. Пропоную з капусти, моркви, цибулі, перцю та кабачка зробити на сковороді апетитне рагу. Страву можна подати як гарячу самостійну закуску або запропонувати її разом із картоплею. Відмінно доповнить овочеве рагу з капустою та кабачками м'ясо чи рибу.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Кабачок: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 2 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: за бажанням

Приготування

Підготуємо за списком овочі та інші запропоновані інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю, перець. З капусти зрізаємо верхні листи, видаляємо качан. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами. Готувати можна в сковороді або каструлі.

Подрібнюємо моркву дрібними брусочками. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. У сковороді прогріваємо олію. Пасеруємо на сковороді нарізку з моркви та цибулі протягом 5 хвилин.

Солодкий болгарський перець нарізаємо півкільцями. Заготівлю викладаємо до решти інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще 3 хвилини.

Шинкуємо білокачанну капусту тонкими стрічками. Викладаємо капусту до овочів у сковороду. Перемішуємо.

Очищаємо від шкірки кабачок, видаляємо дозріле насіння. Нарізаємо кабачок брусочками. Додаємо кабачкову нарізку на сковороду.

Овочевий склад рагу на смак солимо і перчимо. Додаємо томатну пасту.

Зменшуємо нагрівання плити. Овочі перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою. Гасимо рагу 30-35 хвилин. Можна трохи влити кип'яченою водою. Готову страву посипаємо зеленню.

Апетитне та ситне рагу з овочів, капусти та кабачків готове. Приємного всім перекушування!