Приготувати смачні домашні пельмені можна швидко і просто, якщо замість тесту використовувати тонкий лаваш. Пропоную запекти ледачі пельмені з лаваша в духовці в сметанному соусі. Такі пельмені виходять ситними, апетитними і, звичайно, страва економить ваш час. Не потрібно возитися із замісом тіста і з ліпленням пельменів. Приступаємо, не відкладаючи.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
- Фарш м'ясний: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сметана (20%): 200 г
- Вода: 60 мл (холодна, в начинку)
- Вода (окріп): 400 мл (в соус)
Приготування
Підготуємо за списком зазначені продукти. Фарш можна використовувати будь-який. У мене фарш зі свинини. Очищаємо цибулю. Для сметанного соусу кип'ятимо воду.
У миску перекладаємо м'ясний фарш. Цибулю шаткуємо дрібними шматочками. Нарізку із цибулі перекладаємо у фарш. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.
Починаємо перемішувати інгредієнти, вливаючи у процесі холодну воду. Начинка не повинна бути щільною, а трохи рідкою за структурою.
На столі розкладаємо тонкий лист лаваша. Поверхню лаваша змащуємо приготованою начинкою.
Лаваш щільно згортаємо у формі рулету.
Лаваш, що вийшов, нарізаємо рівними по ширині шматочками (приблизно 3-4 см). Заготівлі пельменів перекладаємо у форму для запікання.
Сметану змішуємо із кип'яченою водою. Інгредієнти трохи солимо і ретельно перемішуємо. Сметанним соусом заливаємо ліниві пельмені. Соус має бути майже врівень із заготовками.
Завантажуємо форму з лінивими пельменями у сметанному соусі на 35 хвилин у розігріту духовку (180 градусів). Потім духовку відключаємо, а форму з пельменями залишаємо в ній ще на 10 хвилин.
Смачні ледачі пельмені з лаваша в сметанному соусі відразу пропонуємо на стіл. Пельмені посипаємо подрібненою зеленню. Смачного!