Курка у вершковому соусі в мультиварці

Смачно приготувати курку можна різними кулінарними способами, у тому числі у мультиварці. Курка у вершковому соусі в мультиварці виходить ніжною та дуже смачною.

Смачно приготувати курку можна різними кулінарними способами, у тому числі у мультиварці. Пропоную згасити курку у вершковому соусі в мультиварці. Для рецепту можна використовувати як порційні частини птиці, так і цілу курку, розрубавши її на шматочки. Я готувала страву з курячих гомілок. Апетитна курка у вершковому соусі в мультиварці виходить ніжною, ароматною та дуже смачною. До столу тушковану у вершковому соусі курку можна запропонувати абсолютно з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 700 г (5 штук)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Вершки (10%): 300 мл
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка

Приготування

За списком готуємо необхідні продукти. Очищаємо цибулю і часник. Курячі гомілки обполіскуємо холодною водою і обтираємо паперовими рушниками. Для рецепту можна використовувати ваші улюблені приправи.

Цибулю нарізаємо у формі пір'я. Часник рубаємо дрібними шматочками.

На дисплеї мультиварки вибираємо програму смаження. Час встановлюємо на 20 хвилин. Вливаємо в чашу олію. Коли звуковий сигнал сповістить про нагрівання олії, перекладаємо в чашу нарізку із цибулі та часнику. Без кришки пасеруємо цибулю з часником, періодично перемішуючи, 3 хвилини.

До цибулі викладаємо курячі гомілки. Солимо їх і перчимо, обсмажуємо без кришки 10 хвилин|мінути| з одного боку.

Гомілки перевертаємо і продовжуємо їх обсмажувати з іншого боку ще 7 хвилин. Програму «смаження» закінчено.

Поки обсмажуються курячі гомілки у мультиварці, зробимо соус. У ємність вливаємо вершки, додаємо до них борошно, приправу для курки, трохи солі та перцю. Ретельно перемішуємо, вершковий соус для курки готовий.

Вершковий соус переливаємо до обсмажених курячих гомілок у мультиварку.

Мультиварку закриваємо кришкою, включаємо програму «гасіння», час встановлюємо на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.

Соковита, ніжна та смачна курка у вершковому соусі в мультиварці приготувалася, подаємо її до столу з улюбленим гарніром чи овочами. Усім приємного перекушування!