Смачно приготувати курку можна різними кулінарними способами, у тому числі у мультиварці. Пропоную згасити курку у вершковому соусі в мультиварці. Для рецепту можна використовувати як порційні частини птиці, так і цілу курку, розрубавши її на шматочки. Я готувала страву з курячих гомілок. Апетитна курка у вершковому соусі в мультиварці виходить ніжною, ароматною та дуже смачною. До столу тушковану у вершковому соусі курку можна запропонувати абсолютно з будь-яким гарніром.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 700 г (5 штук)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вершки (10%): 300 мл
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
Приготування
За списком готуємо необхідні продукти. Очищаємо цибулю і часник. Курячі гомілки обполіскуємо холодною водою і обтираємо паперовими рушниками. Для рецепту можна використовувати ваші улюблені приправи.
Цибулю нарізаємо у формі пір'я. Часник рубаємо дрібними шматочками.
На дисплеї мультиварки вибираємо програму смаження. Час встановлюємо на 20 хвилин. Вливаємо в чашу олію. Коли звуковий сигнал сповістить про нагрівання олії, перекладаємо в чашу нарізку із цибулі та часнику. Без кришки пасеруємо цибулю з часником, періодично перемішуючи, 3 хвилини.
До цибулі викладаємо курячі гомілки. Солимо їх і перчимо, обсмажуємо без кришки 10 хвилин|мінути| з одного боку.
Гомілки перевертаємо і продовжуємо їх обсмажувати з іншого боку ще 7 хвилин. Програму «смаження» закінчено.
Поки обсмажуються курячі гомілки у мультиварці, зробимо соус. У ємність вливаємо вершки, додаємо до них борошно, приправу для курки, трохи солі та перцю. Ретельно перемішуємо, вершковий соус для курки готовий.
Вершковий соус переливаємо до обсмажених курячих гомілок у мультиварку.
Мультиварку закриваємо кришкою, включаємо програму «гасіння», час встановлюємо на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.
Соковита, ніжна та смачна курка у вершковому соусі в мультиварці приготувалася, подаємо її до столу з улюбленим гарніром чи овочами. Усім приємного перекушування!