Для любителів домашньої випічки зі смаком лимона пропоную спекти в духовці мафіни. Тісто для них замісити дуже просто, причому продукти використовуються доступні та економні. Ароматні лимонні мафіни запропонувати до столу можна до філіжанки чаю або кави. Я впевнена, що такій випічці буде радий кожен. Маффіни з лимоном виходять ніжними, м'якими та ароматними.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 80 г
- Цукор: 60 г
- Сметана (20%): 50 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сік лимонний: 30 мл
- Цедра лимонна: 1 ч. ложка
- Розпушувач тіста: 4 г
- Сіль: щіпка
- Олія рослинна: 25 г
Приготування
Вимірюємо в потрібній кількості зазначені інгредієнти. Сметана та яйце повинні бути кімнатної температури. Лимон ретельно промиваємо проточною водою. Для рецепту достатньо половини лимона.
Розбиваємо в широку миску куряче яйце. Всипаємо до нього весь цукор і додаємо щіпку солі. Міксером інгредієнти збиваємо до одержання білої повітряної піни.
З половини лимона вичавлюємо сік. Шкірку дрібно натираємо для отримання цедри.
У повітряну масу з яєць та цукру додаємо лимонну цедру, вливаємо лимонний сік та олію без запаху. Добре перемішуємо інгредієнти.
Борошно змішуємо з розпушувачем для тіста. Просіюємо борошно в склад, що вийшов. Перемішуємо до одержання густого тіста.
У тісто перекладаємо сметану.
Знову добре перемішуємо інгредієнти. Вийшло тісто з лимонною ноткою, яке за консистенцією нагадує густу сметану.
Тісто розподіляємо за силіконовими формами. Заповнюємо форми на 2/3, адже в процесі випікання тісто підніметься.
Форми ставимо на лист і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.
Ароматні, ніжні, м'які маффіни з лимоном готові. Остуджуємо їх і подаємо до столу. Всім приємного чаювання!