Манник на сметані з родзинками

🥧 Манник за цим рецептом у мене завжди виходить смачним і пишним, з ніжною пухкою структурою.

Багато господарок, які люблять готувати манник, знають, що, хоч пиріг і є простим за рецептурою, не завжди він виходить потрібної кулінарної якості. Я пропоную вам покроковий рецепт манника на сметані з родзинками, які завжди в мене виходять смачними і пишними, з ніжною пухкою структурою. Але для цього я точно дотримуюсь пропорцій, зазначених в інгредієнтах. Наприклад, якщо манки взяти менше, то пиріг вийде «хлипким» і не підніметься. Рекомендується використовувати продукти однакової температури.

Я приготувала манник на сметані з родзинками, також цю випічку можна доповнити ваніліном або цедрою лимону для аромату. Приступаємо.

Інгредієнти

  • Сметана: 1 ст. (нежирна)
  • Крупа манна: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1 ч. ложка
  • Родзинки: 1 жменя (без кісточок)

Приготування

За списком готуємо продукти для манника. Родзинки перебираємо, видаляємо хвостики, заливаємо окропом сухофрукт і залишаємо на 10 хвилин. Потім добре промиваємо родзинки та викладаємо на тканий рушник для обсушування.

У робочу миску засипаємо манну крупу. Доповнюємо сипучий продукт нежирною сметаною.

Ложкою або кулінарною лопаткою добре змішуємо манку з молочним продуктом. Густий склад, що вийшов, залишаємо для набухання на 30 хвилин.

В окрему миску вбиваємо курячі яйця. Присипаємо до них цукровий пісок. Використовуючи міксер або віночок, доводимо інгредієнти до пишної однорідної білої маси.

Суміш, що вийшла з цукру і яєць, переливаємо до набряклої манки, перемішуємо.

У підготовлену основу для манника просіюємо борошно пшеничне, інгредієнти між собою перемішуємо.

Тісто, що вийшло, на основі манки доповнюємо содою, яку потрібно загасити оцтом (підійде і лимонний сік).

Доповнюємо склад тесту для манника ізюмом, який ми заздалегідь підготували, перемішуємо.

Виставляємо температурний режим духової шафи на 180 градусів. Підготовлене манне тісто із родзинками переправляємо у форму, призначену для випікання кулінарних виробів.

У духовці манник тримаємо близько 50 хвилин (орієнтуйтеся на властивості духовки). Готовність випічки можна перевірити дерев'яною лучинкою.

Готовий манник на сметані з родзинками охолоджуємо, розрізаємо порціями та подаємо до улюблених напоїв!