Пиріг Зебра на кефірі в мультиварці

Багато господарок люблять готувати популярний пиріг Зебра. Приготовлений пиріг Зебра на кефірі в мультиварці виходить смачним, пористим і вологим по структурі.

Багато господарок люблять готувати популярний пиріг Зебра. Тісто для класичного пирога Зебра замішується на кефірі. До речі, спекти Зебру можна не тільки в духовці, а й у мультиварці. Приготовлений пиріг Зебра на кефірі в мультиварці виходить смачним, пористим і вологим за структурою, ароматним і дуже апетитним. Таке «смугасте» частування відмінно урізноманітнює сімейне чаювання або посиденьки з подружками.

Інгредієнти

  • Кефір: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Цукор: 1 ст.
  • Какао-порошок: 2 ст. ложки
  • Олія вершкове: 50 г

Приготування

Підготуємо для випікання зебри потрібні інгредієнти. Кефір та курячі яйця повинні бути кімнатної температури. Вершкове масло|мастило| потрібно розтопити, обов'язково потім остудити.

У широку миску розбиваємо курячі яйця та додаємо до них весь цукровий пісок. Міксером збиваємо інгредієнти до отримання пишної світлої ваги.

У солодкий яєчний склад, який у нас вийшов, вливаємо кефір та розтоплене вершкове масло. Акуратно лопаткою перемішуємо інгредієнти.

У суміш кефіру додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем для тесту.

Інгредієнти знову перемішуємо. На виході маємо тісто, яке за консистенцією схоже на густу сметану.

Половину густого тіста переливаємо в окрему миску та всипаємо в нього какао-порошок. Перемішуємо так, щоб тісто вийшло однорідного шоколадного кольору.

Знімну чашу мультиварки змащуємо трохи олією. У центр мультиварки викладаємо столову ложку білого тіста. На нього зверху додаємо ложку шоколадного тіста. Подібним чином, чергуючи обидва склади, використовуємо все тісто.

Мультиварку фіксуємо кришкою. На екрані вибираємо програму «випічка». Я готувала у мультиварці Редмонд, час встановився автоматично на одну годину, цього буде достатньо.

Ароматний пиріг Зебра, що вийшов, на кефірі акуратно витягаємо з мультиварки, остуджуємо на решітці, а потім нарізаємо порційними шматочками.

Пригощайтеся на здоров'я, приємне чаювання!