Пропоную в меню для святкового застілля увімкнути листковий салат із курки. У блюді подрібнене куряче м'ясо чудово поєднується із зернами гранату, відвареною картоплею, морквою, буряком та яйцями. Для просочення шарів я використовувала майонез. Вийшов листковий салат із куркою, буряком та гранатом дуже смачним, соковитим, апетитним. Така страва точно знайде своїх шанувальників.
Для салату заздалегідь потрібно відварити картоплю з морквою (20-25 хвилин), буряки (35-45 хвилин), яйця (10 хвилин), куряче філе (30 хвилин у присоленій воді). Готувати листковий салат з куркою можна в креманках, використовуючи кільце сервіровки, в загальному відповідному салатнику.
Інгредієнти
- Філе куряче: 200 г
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Гранат: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Майонез: 4-5 ст. ложок
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб приготувати листковий салат із куркою, буряком та гранатом, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо відварені коренеплоди, яйця. Обробляємо гранат, розбираючи його на зерна.
Першим шаром укладаємо в сервірувальне кільце натерту картоплю. Трохи його солимо та покриваємо майонезом.
Куряче м'ясо нарізаємо маленькими шматочками. Формуємо другий шар салату.
На шар з курки викладаємо подрібнену цибулю. Цей шар покриваємо майонезом.
Наступний шар – натерті курячі яйця. Злега їх солимо. Не забуваймо покрити майонезом.
На шарі з яєць маємо натерту моркву. Змащуємо майонезом.
На морквяний шар кладемо буряк (теж натираємо його). Змащуємо майонезом.
Завершальний шар нашого салату з куркою – зерна граната.
Смачний листковий салат із куркою, буряком та гранатом для просочення прибираємо в холодильник на 40-60 хвилин. Приємного для всіх апетиту!