Листковий салат з куркою та смаженими грибами

Пропоную включити в скарбничку святкових страв листковий салат із куркою та смаженими грибами, який готується просто, а виходить соковитим та дуже смачним.

Відварена курка, яка використовується для приготування салатів, відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, у тому числі грибами. Салати з куркою та грибами завжди виходять смачними та апетитними. Пропоную включити в скарбничку святкових страв листковий салат із куркою та смаженими грибами, який готується просто, а виходить соковитим та дуже смачним.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 150 г
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити салат із куркою та смаженими грибами, підготуємо потрібні продукти. Промиваємо картоплю та моркву, відварюємо коренеплоди в мундирі приблизно 20-25 хвилин після закипання, потім остуджуємо та очищаємо. Яйця для салату варимо 10 хвилин після закипання. Куряче філе варимо приблизно 25-30 хвилин. Очищаємо цибулю, гриби обполіскуємо.

Цибулю нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо на сковороду, де розігріта олія. Нарізку з|із| цибулі обсмажуємо протягом 2 хвилин, іноді перемішуємо.

Свіжі печериці нарізаємо кубиком, переправляємо до цибулі на сковороду. Інгредієнти солимо, перчимо, обсмажуємо близько 5-7 хвилин, періодично перемішуючи. Волога від грибів має повністю випаруватися. Заготівлю з грибів та цибулі для салату остудити.

Всі інгредієнти для салату підготовлені, можна приступати до збирання. Я використовувала форму сервіровки. Натираємо відварену картоплю, укладаємо її першим шаром, солимо трохи і змащуємо майонезом.

Відварене куряче філе нарізаємо маленькими шматочками, укладаємо другим шаром, покриваємо майонезом.

На шарі з курки розміщуємо обсмажені із цибулею гриби. Змащуємо грибний шар майонезом.

На грибний шар викладаємо натерті яйця. Злегка їх солимо, покриваємо соусом.

Завершальний шар нашого салату – натерта морквина. Пропоную прикрасити верх салату сіточкою із майонезу.

Щоб салат із куркою та смаженими грибами вийшов соковитим, на 1 годину прибираємо його для просочення шарів на полицю холодильника. Листковий салат з куркою та печерицями вийшов смачним, пригощайтеся. Приємного для всіх апетиту!