Часникові грінки із сиром

Ось покроковий рецепт часникових грінок з сиром, які багатьом припадуть до смаку. Приготування не забере багато часу, але результат обов'язково порадує.

Ось покроковий рецепт часникових грінок з сиром, які багатьом припадуть до смаку. Приготувати таку страву з чорного хліба можна до посиденьок з друзями під пінний напій або без будь-якого приводу. Приготування грінок не забере багато часу, але результат обов'язково порадує.

Інгредієнти

  • Хліб житній: 300 г
  • Сир твердий: 50 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо за списком продукти для грінок із часником та сиром.

Підготуємо основний інгредієнт – житній хліб. Рекомендую взяти хліб у нарізці. З скибочок хліба зрізаємо кірки, а самі шматочки нарізаємо рівними брусками.

Для грінок зробимо часникову олію. Очищаємо зубчики часнику, нарізаємо тонкими пластинками. Прогріваємо в сковороді оливкову олію. Додаємо часникову нарізку та обсмажуємо її протягом 2-х хвилин. Часник потім видаляємо.

У часникову олію на сковороду викладаємо одним шаром шматочки хліба.

Смажимо грінки в часниковій олії з кожного боку по 2-3 хвилини.

Щоб позбавитися зайвої олії, грінки зі сковороди перекладаємо на паперові серветки.

Далі формуємо грінки в такий спосіб. Сир дрібно натираємо. Кулінарним пензликом змащуємо один край грінки. Посипаємо зверху сирною стружкою.

Смачні домашні грінки з сиром та часником готові, знімаємо пробу. Смачного!