Листковий салат з рисом та рибними консервами

Простий у приготуванні листковий салат із рисом та рибними консервами урізноманітнить будь-яке меню — і святкове, і буденне.

Апетитний, смачний та ситний салат можна приготувати з рибних консервів. Я використала для рецепту натуральну горбушу, підійде також сардина, сайра та інші консерви. Рибку в листковому салаті доповнимо рисом, морквою, яйцем. Для промазування шарів використовується майонез. Простий у приготуванні листковий салат із рисом та рибними консервами урізноманітнить будь-яке меню — і святкове, і буденне.

Інгредієнти

  • Риба консервована: 1 банка
  • Рис відвареної: 1 ст.
  • Морква: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Майонез: 3-4 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для салату потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо рис, морквину та яйця. Збирати салат можна за допомогою кільця сервіровки або в порційних креманках.

Рибні шматочки дістаємо з банки, розминаємо вилкою. Викладаємо перший шар із риби та змащуємо його майонезом.

На рибному шарі розміщуємо шар із відвареного рису. Цей шар також покриваємо майонезом.

Моркву натираємо та формуємо наступний шар. Морквяний шар змащуємо майонезом.

Завершальний шар – це натерті яйця. Змащувати цей шар не потрібно.

Щоб листковий салат із рибними консервами був соковитим, даємо йому просочитися протягом 30 хвилин у холодильнику. Салат за бажанням прикрашаємо зеленню та подаємо на стіл.

Пригощайтеся всім приємного апетиту!