Вибираючи святкові страви до майбутнього гуляння, господині приділяють увагу і салатам, як до невід'ємного атрибуту трапези. Напевно, урочисте бенкет не обходиться у вас без олів'є? Таку салатну страву, я впевнена, готують не лише за радісними подіями, а й для повсякденного меню.
Мій варіант реалізації олів'є полягає в підготовці таких продуктів як картопля, морквина, яйця, курятина. Ці складові олів'є потрібно відварити заздалегідь. Як курячий інгредієнт в ідеалі краще взяти грудку, але я використовую іноді і стегенця (на цій частині курки теж достатньо м'яса для салату). Інгредієнти подрібнюються, доповнюються ще солоним огірочком та незмінним компонентом цієї салатної страви – зеленим консервованим горошком.
Запропонувати до столу готове олів'є можна в загальному салатнику, але я часто практикую подачу порціями, наприклад, у скляних склянках, креманках, використовуючи кулінарне кільце.
Зверніть увагу на те, що час приготування страви вказано без урахування часу варіння інгредієнтів.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 300 г (відварене)
- Картопля: 2 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Огірок солоний: 1 шт.
- Горошок зелений: 5 ст. ложок (консервований)
- Майонез: 4 ст. ложки
- Сіль: 2 щіпки
- Чорний перець – мелений: 1 щіпка
Приготування
Для приготування олив'є з куркою та солоним огірком – беремо потрібні інгредієнти. Приступаємо. Порядок подрібнення компонентів особливо не важливий, почнемо з коренеплодів.
Форма нарізка картопляних відварених бульб — невеликі кубики трохи менше сантиметра.
Аналогічну форму подрібнення виберемо і для відвареної моркви. Доповнюємо картопля морквяною нарізкою.
На черзі у нас солоний огірочок. Наріжемо його так само, як і попередні інгредієнти, тобто у формі кубиків.
Очищені яйця рубаємо шматочками, викладаємо нарізку до решти інгредієнтів салату.
Курятину на олів'є подрібнюємо невеликими шматочками.
Залишилось нам додати до компонентів Олів'є зелений консервований горошок. Попередньо зціджуємо сік, а потім горошини переправляємося в миску.
Для заправки інгредієнтів салатної страви використано майонез. Не забуваємо посолити салат, кинути трохи меленого перцю.
Перемішуємо. Олів'є готовий!