Олівє з куркою та солоним огірком

Вибираючи святкові страви до майбутнього гуляння, господині приділяють увагу і салатам, як до невід'ємного атрибуту трапези. Напевно, урочисте бенкет не обходиться у вас без олів'є? Таку салатну страву, я впевнена, готують не лише за радісними подіями, а й для повсякденного меню.

Вибираючи святкові страви до майбутнього гуляння, господині приділяють увагу і салатам, як до невід'ємного атрибуту трапези. Напевно, урочисте бенкет не обходиться у вас без олів'є? Таку салатну страву, я впевнена, готують не лише за радісними подіями, а й для повсякденного меню.

Мій варіант реалізації олів'є полягає в підготовці таких продуктів як картопля, морквина, яйця, курятина. Ці складові олів'є потрібно відварити заздалегідь. Як курячий інгредієнт в ідеалі краще взяти грудку, але я використовую іноді і стегенця (на цій частині курки теж достатньо м'яса для салату). Інгредієнти подрібнюються, доповнюються ще солоним огірочком та незмінним компонентом цієї салатної страви – зеленим консервованим горошком.

Запропонувати до столу готове олів'є можна в загальному салатнику, але я часто практикую подачу порціями, наприклад, у скляних склянках, креманках, використовуючи кулінарне кільце.

Зверніть увагу на те, що час приготування страви вказано без урахування часу варіння інгредієнтів.

Інгредієнти

  • М'ясо куряче: 300 г (відварене)
  • Картопля: 2 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Огірок солоний: 1 шт.
  • Горошок зелений: 5 ст. ложок (консервований)
  • Майонез: 4 ст. ложки
  • Сіль: 2 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка

Приготування

Для приготування олив'є з куркою та солоним огірком – беремо потрібні інгредієнти. Приступаємо. Порядок подрібнення компонентів особливо не важливий, почнемо з коренеплодів.

Форма нарізка картопляних відварених бульб — невеликі кубики трохи менше сантиметра.

Аналогічну форму подрібнення виберемо і для відвареної моркви. Доповнюємо картопля морквяною нарізкою.

На черзі у нас солоний огірочок. Наріжемо його так само, як і попередні інгредієнти, тобто у формі кубиків.

Очищені яйця рубаємо шматочками, викладаємо нарізку до решти інгредієнтів салату.

Курятину на олів'є подрібнюємо невеликими шматочками.

Залишилось нам додати до компонентів Олів'є зелений консервований горошок. Попередньо зціджуємо сік, а потім горошини переправляємося в миску.

Для заправки інгредієнтів салатної страви використано майонез. Не забуваємо посолити салат, кинути трохи меленого перцю.

Перемішуємо. Олів'є готовий!