Апетитні макарони з куркою та грибами на сковороді приготувати можна буквально за 20 хвилин! Страва підійде для ситного перекушування в обід або на вечерю. Макарони виходять смачними завдяки запашному грибному соусу з курячими шматочками. Замість макаронів можна взяти спагетті або інші макаронні виробами.
Інгредієнти
- Макарони: 100 г
- Філе куряче: 150 г
- Печериці свіжі: 6 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Свіжі печериці промиваємо під проточною водою. Ставимо кип'ятити воду для макаронів.
Киплячу воду солимо, кидаємо в неї макарони, перемішуємо. Відварюємо 7-10 хвилин, дотримуючись підказок виробника на упаковці.
Цибулю і часникову часточку очищаємо. Цибулю нарізаємо у довільній формі, а часник – дрібними шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку на сковороду і пасеруємо до м'якості та легкого рум'янцю.
Нарізаємо шматочками свіжі печериці, додаємо їх до цибулі, перемішуємо. Спільно обсмажуємо 5 хвилин.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками чи брусочками. Нарізку з курятини викладаємо до грибів, обсмажуємо ще 5 хвилин.
Вміст на сковороді до смаку солимо, приправляємо чорним меленим перцем. Вливаємо до інгредієнтів приблизно півсклянки кип'яченої води. Гасимо соус близько 5-7 хвилин.
Соус із грибів з куркою готовий. Додаємо в нього відварені макарони, які попередньо відкидаємо на друшляк. Добре перемішуємо.
Смачні макарони з куркою та печерицями прикрашаємо зеленню (я взяла кріп) і одразу ж подаємо на стіл, поки страва гаряча. Всім ситного перекушування!