Якщо вам подобаються малосольні огірочки, то неодмінно візьміть у свою кулінарну скарбничку цей покроковий рецепт їхнього приготування разом із сухою гірчицею. Складного в засолюванні нічого немає, так і часу потрібно мало. Такий різносол можна взяти із собою на пікнік для шашликів. Соковиті малосольні огірки із гірчицею швидкого приготування чудово доповнять м'ясні шматочки. І як самостійна закуска такі огірочки хороші!
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 1 кг
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Часник: 3 зубчики
- Кріп (свіжий): 3-4 гілочки
- Гірчиця суха: 1-2 ч. ложки
- Суміш перців: за смаком
- Коріандр (зерна): за смаком
Приготування
Візьмемо продукти за списком швидкого маринування огірків. Огірки ретельно промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Маринувати можна в целофановому пакеті, але мені було зручніше використовувати контейнер із кришкою, що щільно закривається. Очищаємо часник. Промиваємо гілочки свіжого кропу.
Зубчики часнику подрібнюємо у формі тонких платівок. Гілочки кропу шаткуємо дрібно. Перекладаємо заготовку із зелені та часнику в контейнер.
Часникову нарізку та подрібнену зелень посипаємо до смаку сіллю. Додаємо цукровий пісок. Присмачуємо сумішшю перчиків та коріандром. Я використала коріандр у зернах, підійде і мелена спеція.
На обробну поверхню кладемо огірки. Нарізаємо плоди у формі невеликих барил (по 2 см).
Нарізані огірки викладаємо до інгредієнтів у контейнер.
З основних інгредієнтів у нас залишилася лише порошкова гірчиця. Присипаємо склад у контейнері сухою гірчицею.
Фіксуємо щільно контейнер кришкою. Якщо ви використовували пакет для маринування, зав'яжіть його туго. Вміст струшуємо.
Можна відразу знімати пробу, але краще трохи почекати та дегустувати малосольні огірки з гірчицею швидкого приготування за кілька хвилин. Частуйтесь!