Кетчуп із томатного соку

Щоб розкрити та урізноманітнити смак деяких страв, ми доповнюємо їх кетчупом. Мінімум вашого часу – і кетчуп із томатного соку готовий.

Щоб розкрити та урізноманітнити смак деяких страв, ми доповнюємо їх кетчупом. Сьогодні придбати будь-який кетчуп без проблем можна у магазині. Є й альтернативний варіант – приготувати смачний томатний кетчуп самостійно у домашніх умовах. Для такого соусу потрібно лише томатний сік, спеції та картопляний крохмаль. Мінімум вашого часу – і кетчуп із томатного соку готовий! Приступаємо.

Інгредієнти

  • Сік томатний: 350 мл
  • Часник: 2 зубчики
  • Крохмаль картопляний: 1,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 3-4 шт.

Приготування

Візьмемо потрібні продукти за списком. Очищаємо часникові зубчики. Для приготування кетчупу підбираємо невелику каструлю або сотейник.

Основу для кетчупу відразу почнемо готувати в каструлі, але на вогонь її поки не ставимо. Отже, виливаємо в каструлю заявлену порцію томатного соку.

Орієнтуючись на свої смакові уподобання, додаємо в томатний сік сіль та чорний мелений перець.

Часникові часточки подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Кидаємо в сік лаврові листочки.

Ще один інгредієнт для кетчупу – картопляний крохмаль. Додаємо його до решти інгредієнтів у каструлю.

А тепер озброюємось віночком і ретельно компоненти майбутнього кетчупу перемішуємо.

Переносимо каструлю на плиту, встановлюємо середнє нагрівання. Періодично перемішуючи, доводимо вміст у каструлі до кипіння. Але кип'ятити кетчуп не потрібно, одразу знімаємо каструлю з вогню. Кетчуп, що вийшов, остуджуємо.

Домашній кетчуп з томатного соку подаємо до столу до страв. Смачного!