Картопляні драники з манкою

Багатьом обивателям подобаються драники. Є безліч кулінарних способів приготувати цю смачну страву. Я пропоную рецепт картопляних драників із манкою.

Багатьом обивателям подобаються оладки із сирої картоплі – драніки. Є безліч кулінарних способів приготувати цю смачну страву. Я пропоную колекцію рецептів поповнити ще одним варіантом – з манною крупою. Виходять картопляні драники з манкою з приємною золотистою скоринкою, із щільною структурою, смачними та дуже ситними. До столу драники з манкою можна запропонувати з улюбленим соусом, в ідеалі — зі сметаною.

Інгредієнти

  • Картопля: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Крупа манна: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 70 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю та цибулю. Ополіскуємо овочі під холодною водою.

Картоплю натираємо. Вибираємо для подрібнення терку з великими осередками. Картопляну масу потрібно буде віджати. Зручніше зробити це, використовуючи марлю.

Цибулю теж натираємо і відразу додаємо до картопляної заготівлі. Перемішуємо.

До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Відразу солимо і до смаку перчимо склад продуктів. Перемішуємо інгредієнти.

Всипаємо манну крупу.

Ретельно між собою інгредієнти перемішуємо. В'язку картопляну масу для драників залишаємо хвилин на 10. За цей час манка набухне, зв'яже тісто, а драники добре триматимуть форму під час смаження.

На сковороді прогріваємо олію. Формуємо драники із картопляного тіста за допомогою ложки. Смажимо оладки з картоплі приблизно по 3 хвилини з кожного боку на помірному вогні. Після смаження драники з манкою краще викласти на паперові серветки, щоб видалити надлишки олії.

Апетитні, смачні, з хрусткою скоринкою драні готові. Подаємо їх до столу з улюбленим соусом. Приємного та ситного перекушування!