Домашня випічка з манною крупою – досить популярна страва для багатьох господарок. Спекти смачний манник можна на кефірі та йогурті, сметані та молоці. Додавши в манник фрукти чи ягоди, можна отримати чудовий десерт. Моя кулінарна пропозиція – це манник на сметані з грушами.
Використовуючи цей покроковий рецепт манника на сметані з грушами, ви отримаєте новий солодкий шедевр на столі. Груші можна купувати будь-якого сорту. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Крупа манна: 1 ст.
- Цукор: 0,5 ст.
- Цукор ванільний: 1 пакетик
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сметана: 1 ст.
- Борошно: 0,5 ст.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Олія вершкове: 100 г
- Груші: 1-2 шт.
Приготування
Орієнтуючись на наданий продуктовий список, готуємо інгредієнти.
У широку робочу миску засипаємо манну крупу. Додаємо до неї кисломолочний продукт – сметану. Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо і залишаємо для набухання крупи на півгодини.
В окрему миску засипаємо цукровий пісок, не забуваємо додати ванільний цукор. Вбиваємо курячі яйця. Інгредієнти перемішуємо до однорідності віночком чи міксером.
Яйця, збиті з цукром до пишної піни, ми переправляємо в набухлу манну крупу.
У миску до інгредієнтів вливаємо масло, яке заздалегідь потрібно розтопити на малому вогні в каструльці. Перемішуємо.
У склад, що вийшов на основі манки і сметани додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем для тесту. Добре перемішуємо інгредієнти.
Манне тісто, що вийшло, розподіляємо за формою, призначеною для випікання кулінарних виробів.
Грушу промиваємо, видаляємо насіння, нарізаємо тонкими скибочками. Заготівлю із фрукта викладаємо поверх тіста.
У розігріту до 180 градусів духову шафу поміщаємо форму з тестом на 50 хвилин.
Чекаємо, поки готовий манник охолоне, витягаємо його з форми, ділимо на порції та пропонуємо з улюбленими напоями. Приємного та смачного всім перекушування!