Тістечка з картоплею смажені на сковороді

Пропоную вам, милі хазяйки, посмажити пиріжки з картоплею на сковороді, які чудово втамовують голод, гарні в далеку дорогу або на пікнік.

Пиріжки з начинкою з вареної картоплі – це популярна та улюблена багатьма страва. Приготувати пиріжки з картоплею можна і в духовці, і посмажити на сковороді. Мені більше симпатизує другий спосіб. Пропоную вам, милі хазяйки, посмажити пиріжки з картоплею на сковороді, які чудово втамовують голод, їх можна взяти з собою в далеку дорогу або на пікнік.

Мій покроковий рецепт пиріжків з картоплею смажених на сковороді, сподіваюся, сподобається вам, і ви часто ним користуватиметеся. Замісіть спочатку дріжджове тісто для пиріжків за нашим рецептом або своїм, а як приготувати правильно начинку, я поділюся в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 600 г
  • Картопля: 6 шт.
  • Вода: 1 л
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Отже, для наших смажених пиріжків дріжджове тісто вже готове. Беремо інгредієнти для начинки.

Картоплю очищаємо та нарізаємо великими скибочками.

Картоплю відварюємо до готовності (також як на пюре) у солоній воді. Картопляний відвар зливаємо.

Цибулю подрібнюємо шматочками. Обсмажуємо заготовку цибулі в олії.

За цей час розімнемо картоплю.

Підсмажену цибулю перекладаємо до картоплі, солимо інгредієнти до смаку, перчимо.

Перемішуємо інгредієнти, приготована начинка для пиріжків.

Тісто ділимо на шматочки. Перетворюємо шматочки на коржики. Перекладаємо картопляну начинку на заготівлю. Скріплює краї, ховаючи начинку всередині. Перевертаємо заготовку пиріжка швом вниз, злегка притискаємо її качалкою або долонькою, надаючи пиріжку плоску форму.

Залишилося тільки посмажити наші пиріжки з картоплею у прогрітій олії на сковороді. Після смаження їх краще помістити на паперові рушники. Так ми позбудемося зайвого жиру.

Смачні домашні пиріжки з картоплею на сковороді готові до вживання! Приємного вам перекушування!