Маринована капуста швидко з оцтом

Пропоную вам, милі хазяйки, рецепт маринованої капусти, яка виходить смачнішою за магазинну. Приготувати капусту можна за добу.

Приготувати смачну мариновану капусту можна за добу. Пропоную вам, милі хазяйки, покроковий рецепт маринованої капусти по-швидкому з оцтом, яка виходить смачнішою за магазинний аналогічний продукт. А це означає нешкідливіший для вас, адже в ній використовуються тільки натуральні інгредієнти. Апетитна маринована капуста по-швидкому з оцтом – чудова закуска для сімейних посиденьок.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 1 кг
  • Морква: 1 шт.
  • Оцет 9%: 5 ст. ложок
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Цукор: 5 ст. ложок
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Вода: 0,5 л
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Перець горошком: 5 шт.

Приготування

Для швидкого маринування білокачанної капусти беремо потрібні продукти. З капусти зрізаємо поверхневі листи, моркву очищаємо.

Подрібнення почнемо з моркви. Коренеплід натираємо крупно.

Для шаткування свіжої капусти можна скористатися звичайним ножем або спеціальною теркою для подрібнення. Нарізати капусту потрібно якомога тонше.

Починаємо готувати маринад. У невелику каструльку вливаємо воду, додаємо цукор та сіль. Приєднуємо до інгредієнтів лавровий лист та перець горошком. Кип'ятимо пару хвилин, знімаємо з вогню, вливаємо олію та оцет.

Приготований маринад одразу ж виливаємо в заготовку із капусти з морквою.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо маринуватися протягом півтори години.

Півтори години минуло і видно, що капуста з морквою дали сік. В принципі, вже можна розпочати дегустацію. Але якщо ви надаєте перевагу більш насиченому смаку, то краще почекати і зняти пробу через добу.

Маринована капуста швидко з оцтом готова. Усім смачна дегустація!