Приготувати смачну мариновану капусту можна за добу. Пропоную вам, милі хазяйки, покроковий рецепт маринованої капусти по-швидкому з оцтом, яка виходить смачнішою за магазинний аналогічний продукт. А це означає нешкідливіший для вас, адже в ній використовуються тільки натуральні інгредієнти. Апетитна маринована капуста по-швидкому з оцтом – чудова закуска для сімейних посиденьок.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 1 кг
- Морква: 1 шт.
- Оцет 9%: 5 ст. ложок
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Цукор: 5 ст. ложок
- Сіль: 1 ст. ложка
- Вода: 0,5 л
- Лист лавровий: 2 шт.
- Перець горошком: 5 шт.
Приготування
Для швидкого маринування білокачанної капусти беремо потрібні продукти. З капусти зрізаємо поверхневі листи, моркву очищаємо.
Подрібнення почнемо з моркви. Коренеплід натираємо крупно.
Для шаткування свіжої капусти можна скористатися звичайним ножем або спеціальною теркою для подрібнення. Нарізати капусту потрібно якомога тонше.
Починаємо готувати маринад. У невелику каструльку вливаємо воду, додаємо цукор та сіль. Приєднуємо до інгредієнтів лавровий лист та перець горошком. Кип'ятимо пару хвилин, знімаємо з вогню, вливаємо олію та оцет.
Приготований маринад одразу ж виливаємо в заготовку із капусти з морквою.
Між собою інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо маринуватися протягом півтори години.
Півтори години минуло і видно, що капуста з морквою дали сік. В принципі, вже можна розпочати дегустацію. Але якщо ви надаєте перевагу більш насиченому смаку, то краще почекати і зняти пробу через добу.
Маринована капуста швидко з оцтом готова. Усім смачна дегустація!