Маринована скумбрія з лимоном та цибулею

Є безліч різноманітних варіантів замаринувати скумбрію в домашніх умовах. Мені подобається маринована скумбрія з лимоном та цибулею, яка виходить дуже смачною та ароматною.

Маринована скумбрія це смачний рибний продукт, який легко приготувати самостійно. Є безліч різноманітних варіантів замаринувати скумбрію в домашніх умовах, кожен з яких по-своєму добрий. Мені подобається маринована скумбрія з лимоном та цибулею, яка чудово впишеться у будь-яке меню, включаючи святкове. Скумбрія, замаринована зі шматочками лимона та цибулі, виходить дуже смачною та ароматною. До столу її можна запропонувати з відвареною картоплею.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Лимон: 1 шт.
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо інгредієнти для маринування свіжої скумбрії. Рибку потрібно заздалегідь розморозити, але не до кінця, щоб її було легко потрошити і чистити. Очищаємо цибулю, ретельно промиваємо лимон.

На обробну дошку кладемо лимон. Нарізаємо цитрусовий у формі тонких чверть кілець. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями.

Зі скумбрії зрізаємо голову, хвіст і плавці. Розпорюємо рибці черево і видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині, оскільки вона гірчить.

Для маринування нарізаємо шматочками скумбрію шириною 2-3 см.

Маринуватимемо скумбрію в контейнері. На дно контейнера викладаємо половину цибульної нарізки та половину лимонної.

На шар із цибулі та лимона викладаємо шматочки скумбрії. Зверху посипаємо рибні шматочки сіллю та цукром.

Шматочки скумбрії закриваємо шаром з цибулі, що залишилася, і лимона. Рибу поливаємо рівномірно олією.

Зверху на заготівлю із скумбрії, цибулі, лимона ставимо гніть (тарілку, що підходить за розміром, а на неї банку з водою). Рибу забираємо в холодильник. Маринуємо скумбрію з лимоном та цибулею протягом доби.

Апетитна маринована скумбрія з лимоном та цибулею готова, пригощайтеся! Усім приємного перекушування!