Маринована скумбрія це смачний рибний продукт, який легко приготувати самостійно. Є безліч різноманітних варіантів замаринувати скумбрію в домашніх умовах, кожен з яких по-своєму добрий. Мені подобається маринована скумбрія з лимоном та цибулею, яка чудово впишеться у будь-яке меню, включаючи святкове. Скумбрія, замаринована зі шматочками лимона та цибулі, виходить дуже смачною та ароматною. До столу її можна запропонувати з відвареною картоплею.
Інгредієнти
- Скумбрія: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Лимон: 1 шт.
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти для маринування свіжої скумбрії. Рибку потрібно заздалегідь розморозити, але не до кінця, щоб її було легко потрошити і чистити. Очищаємо цибулю, ретельно промиваємо лимон.
На обробну дошку кладемо лимон. Нарізаємо цитрусовий у формі тонких чверть кілець. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями.
Зі скумбрії зрізаємо голову, хвіст і плавці. Розпорюємо рибці черево і видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині, оскільки вона гірчить.
Для маринування нарізаємо шматочками скумбрію шириною 2-3 см.
Маринуватимемо скумбрію в контейнері. На дно контейнера викладаємо половину цибульної нарізки та половину лимонної.
На шар із цибулі та лимона викладаємо шматочки скумбрії. Зверху посипаємо рибні шматочки сіллю та цукром.
Шматочки скумбрії закриваємо шаром з цибулі, що залишилася, і лимона. Рибу поливаємо рівномірно олією.
Зверху на заготівлю із скумбрії, цибулі, лимона ставимо гніть (тарілку, що підходить за розміром, а на неї банку з водою). Рибу забираємо в холодильник. Маринуємо скумбрію з лимоном та цибулею протягом доби.
Апетитна маринована скумбрія з лимоном та цибулею готова, пригощайтеся! Усім приємного перекушування!