Солоне сало по-домашньому

Засолити сало вдома можна по-різному. Мені подобається спосіб засолювання сала з сіллю та готовою приправою. Виходить солоне сало по-домашньому ніжним, у міру пікантним.

Смачне сало, приготовлене в домашніх умовах, є смачною та улюбленою багатьма закусками. Засолити сало вдома можна по-різному — сухим методом, у банку, розсолі, з часником, із зеленню. Мені подобається, мабуть, найпростіший спосіб засолювання сала з сіллю та готовою приправою. Придбати готову приправу для сала, шпику та копченостей можна в будь-якому продуктовому магазині або на ринку. У складі такої приправи є коріандр, сушений часник, паприка, червоний та чорний мелений перець, базилік, подрібнений лавровий лист та сіль. Виходить солоне сало по-домашньому ніжним, у міру пікантним. Тонка скибочка сала на хлібі з гірчицею — справжній м'ясний делікатес.

Інгредієнти

  • Сало: 500 г (свіже)
  • Сіль: 4 ст. ложки з гіркою
  • Приправа для сала: 3 ст. ложки (готова)

Приготування

Щоб засолити сало по-домашньому, підготуємо вказані продукти.

Гострим ножем скоблимо шкірку біля сала. Сало для зручності засолювання нарізаємо середніми шматочками.

У миску всипаємо сіль. За велику кількість солі не переживайте. Сало візьме в процесі засолювання стільки, скільки йому потрібно. До солі всипаємо готову приправу для сала та перемішуємо.

Тепер кожен шматок сала обвалюємо з усіх боків у приготованій суміші.

Шматки сала перекладаємо у відповідний за розміром контейнер. Суміш, що залишилася, висипаємо зверху на сало. На шматки сала ставимо гніть у вигляді тарілки з банкою (налити воду у банку). При кімнатній температурі тримаємо сало добу. Потім ставимо контейнер холодильник ще на 3 діб.

Коли сало засолиться, загортаємо кожен шматок у харчову плівку та прибираємо у морозилку для зберігання.

Щоб пригоститись смачним салом, дістаємо його з морозилки, трохи відморожуємо і нарізаємо тонкими слайсами.

Пригощайтеся, приємного перекусу!