Маринована скумбрія з цибулею

Домашня маринована скумбрія з цибулею – чудова страва для будь-якого застілля. Скумбрія виходить дуже смачною, апетитною та соковитою.

Для любителів рибних закусок пропоную в домашніх умовах замаринувати скумбрію. Для рецепту крім спецій нам знадобиться цибуля і часник. Скумбрія виходить дуже смачною, апетитною та соковитою. Смачні мариновані шматочки скумбрії найкраще на стіл запропонувати з відвареною або запеченою картоплею. Домашня маринована скумбрія з цибулею – чудова страва для будь-якого застілля!

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Перець чорний (горошком): 10 шт.

Приготування

Підготуємо для маринування риби вказані інгредієнти. Скумбрію розморозити. Очищаємо цибулю і часник.

Свіжу скумбрію потрошимо, зрізаємо голову. Обов'язково видаляємо чорну плівку всередині черевця, оскільки вона гірчить. Рибу нарізаємо невеликими шматочками, які перекладаємо у миску. Посипаємо шматочки скумбрії сіллю та перемішуємо відразу.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Часникові зубчики дрібно рубаємо шматочками. Нарізку з цибулі та часнику додаємо до шматочків скумбрії. Кидаємо до інгредієнтів горошини перцю.

В окрему ємність виливаємо яблучний оцет. Додаємо до нього олію. Інгредієнти ретельно перемішуємо.

Заправку, що вийшла, переливаємо в миску до інгредієнтів. Вміст добре перемішуємо.

Шматочки скумбрії, цибулю та весь склад у мисці переправляємо у скляну банку. Накриваємо її кришкою та прибираємо в холодильник на 24 години.

Соковита скумбрія, маринована разом із цибулею, готова. Приступаємо до дегустації. Смачного!